Pertvarkoma jūrų uostų ir laivų apsaugos informavimo sistema

Šalies jūrų uostų ir laivų apsaugai svarbią informaciją ištisą parą priims ir perduos šiemet pradėjęs veikti Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Tai patvirtinta trečiadienį priimtu Vyriausybės nutarimu. 

Valstybės institucijos minėtam centrui teiks informaciją apie galimą grėsmę šalies jūrų uostams, uostų infrastruktūrai ir terminalams bei laivų saugumui. 

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras užtikrins, kad su Lietuvos valstybės vėliava plaukiojantys laivai gautų informaciją apie laivų apsaugos lygius ir jų pakeitimus. Šis centras taip pat informuos į Lietuvos jūrų uostus plaukiančius užsienio valstybių laivus apie nustatytus uostų infrastruktūros įrenginių ir terminalų apsaugos lygius. 

Minėtas centras ištisą parą priims ir registruos visus iš laivų gautus pavojaus signalus ir gautą informaciją perduos Lietuvos saugios laivybos administracijai. 

Operatyviai gaunama ir perduodama uostų bei laivų saugai svarbi informacija padės greičiau suteikti reikiamą pagalbą, pasirengti atremti pavojus, išvengti veiklos sutrikdymo. 

Minėtas informavimo funkcijas anksčiau vykdė šių metų sausio 1 d. panaikintas Lietuvos saugios laivybos administracijos Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių