Peticija prieš gėjų eitynes

Klaipėdiečiai savo pašto dėžutėse rado skrajučių, kurias išplatino viena viešoji įstaiga, prašydama gyventojus palaikyti jų siekį uždrausti kitų metų birželį planuojamas gėjų eitynes Vilniuje. Lietuvos gėjų lygos atstovai šią iniciatyvą laiko diskriminuojančia ir mano, kad peticija pažeidžia šalies Konstituciją.

Peticija pavadinta "Stop propagandinėms gėjų eitynėms!" Jos iniciatoriai – viešoji įstaiga Krikščioniškosios kultūros institutas.

"Brangūs tautiečiai, kreipiuosi į jus dėl gausėjančios homoseksualų ir transseksualų propagandos bei jų viešo demonstravimosi, kurį mes visi esame priversti stebėti. (…) 2019 m. birželį organizuojamos homoseksualistų eitynės Vilniuje. Jų dalyviai deklaruoja politinius siekius įteisinti naują šeimos sampratą ir atvirai siekia "santuokos" tos pačios lyties poroms. Mūsų pasyvumas padeda tam įvykti", – teigiama peticijoje, kurią prašoma pasirašyti, jog "sustabdytume homoseksualų eitynes vaikų lankomose vietose".

"Mes matome, kad Lietuvos Respublikoje įstatymai neveikia, konkrečiai – Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymas. Šitą peticiją mes ir sukūrėme kaip galimybę žmonėms, kurie iki šiol tyliai žiūrėjo į šiuos procesus, išsakyti savo nuomonę. Tikimės, kad tos eitynės bus perkeltos į nepilnamečiams neprieinamą vietą arba, geriausiu atveju, atšauktos. Norėtume surinkti tiek parašų, kad jų ignoruoti būtų neįmanoma", – patikslino Krikščioniškosios kultūros instituto atstovas Dovilas Petkus.

Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko mano, kad tokie veiksmai prieštarautų esamiems Lietuvoje įstatymams, nes esą peticija "skatina diskriminuoti oficialią organizaciją, kuri gavo oficialų leidimą šitam renginiui".

"Tai yra diskriminacinio pobūdžio akcija (peticija – A.D.), ir mes manome, kad tai yra neteisėti veiksmai, dėl to mes kreipėmės į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą ir Žurnalistų etikos inspektorių, taip pat prašome Lietuvos pašto neplatinti diskriminuojančio turinio leidinių", – taip peticiją "Stop propagandinėms gėjų eitynėms!" įvertino V.Simonko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas

tas portretas
simonko tai ko gero kgb incijuotas tipas ir vaiku grobiku kolega nes tik pavoge ar nupirke vaika gali /daugintis/ kitu seimu saskaita tai iskripe niekseliai finansuojami masonu tik ne kitaip.....

@kiyo

@kiyo portretas
be galo apmaudu,kad isduodami tokie leidimai,nesvarbu tautos nuomone,vaiku morale,gal specialiai provokuoja neramumus,na neturim mes tos tolerancijos siuo atveju,man 60 metu ir kaip tureciau suprasti ta tolerancija iskrypimui ir blogiui?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Jonas visiškai teisus,nekreipti dėmesio ir leidimas tam jų sambūriui turėtų būti duodamas,kada vaikai jau namuose su tėvais.Betgi tai proga pasireklamuoti Gražuliams ir balsų rinkimams pasirinkti.Taip,kad priežasties ieškokime tarp išrinktūjų,o ne tarp šių nepagydomų ligonių.Simonko tik apmokamas jų ruporas ir skirstantis pidarastų balsus rinkimuose už kuriuos tie išrinktieji sumoka.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių