Pievelė prie daugiabučių virto purvynu

Kai kurios prie daugiabučių namų esančios pievelės atrodo kaip arimai. Jas išvažinėjo automobiliai. Pasiteisinimas tradicinis – kiemuose trūksta vietų.

Kai kurios prie daugiabučių namų esančios pievelės atrodo kaip arimai. Jas išvažinėjo automobiliai. Pasiteisinimas tradicinis – kiemuose trūksta vietų.

Tokia išarta pievelė yra prie Laukininkų gatvės 7, 9 ir 11 namų. „Jau neįmanoma šaligatviu praeiti, ant jo pilna purvo nuo išvažinėtos pievelės. Nežinome, kaip sudrausminti čia mašinas statančius vairuotojus. Jei patys jiems ką nors sakysime, galime ir iš lazdos per kuprą gauti“, – piktinosi keli Laukininkų gatvės gyventojai.

Klaipėdiečiai abejojo, ar mieste yra daugiau tokių namų, kurių kiemuose tokia netvarka.

„Vietoje žaliosios vejos – purvynas. Šioje nuolat paliekamos transporto priemonės. Automobilių pilna ir sporto aikštelėje. Iš dangos joje taip pat nieko neliko. Tokio vaizdo nėra net vietose, kur pradedamos statybos“, – dėstė gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad nusiskundimų dėl išvažinėtų žolynų ir pievelėse paliekamų mašinų sulaukiama nuolat.
„Mes galime užfiksuoti neleistinose vietose paliktus automobilius ir jų savininkams skirti sankcijas. Jei mašina važinėjama žolyną, tada reikia kviesti policiją. Atvejų, kai veja bandoma sutrumpinti kelią, greičiau pasiekti norimą vietą, yra prie buvusio „Sodžiaus“. Taip elgiasi labai įžūlūs vairuotojai“, – teigė vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, daugiausia nusiskundimų dėl išvažinėtų žolynų sulaukiama iš pietinėje miesto dalyje gyvenančių klaipėdiečių. Surašius protokolus, sulaukiama ir priekaištų, kur statyti mašinas.

Tačiau miesto vadovų pozicija šiuo klausimu yra griežta. Gyventojams siūloma įsiteisinti sklypus prie daugiabučių namų ir patiems įsirengti ar plėsti aikšteles.
Net nuspręsta tokius klaipėdiečius atleisti nuo žemės nuomos mokesčio.

Tačiau gyventojai į tai žiūri vangiai, nes tada reikės patiems rūpintis ir kiemo valymu, ir remontu.

Savivaldybė tam lėšų neturi. Daugiabučių namų kiemų remontui šiemet skirta 350 tūkst. litų, kai lėšų reikėtų kur kas daugiau. „Gyventojai turi suprasti, kad miesto savivaldybė neturi pinigų aikštelėms įrengti“, – tvirtino K.Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Tai nors viena stovejimo aikstele miegamame rajone savivaldybe padare? Daugiaauksciu pristatyta, o kiemai - suprojektuoti vos 5 - 10 masinu. Bus aiksteles, bus ir zalios vejos...

stebiuosi

stebiuosi portretas
projektais ,prie žvejų rūmų tvarkė šaligatvį bet neužteko proto ką nors pakeisti dėl žmonių saugumo ir vairuotojų patogumo, galėjo padaryti kaip prie 3 poliklinikos įvažiavimą laikinam mašinų statymui, suženklinti ir padaryti siaurą taką pėstiesiems. Dabar ir mašinos statomos ant šaligatvio ir žmonės vaikšto.

ale joo

ale joo portretas
Smagiausi laikai buvo tada kai visi buvo grūdami į daugiabučius inkilus. Lėkė džiaugdamiesi, bus vonia, ir vanduo iš krano bėgs, ir kambaryj šikt bus galima. Nu ir turėkit.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių