Pigiausi sklypai - Klaipėdoje

Išanalizavus skelbimus, kurie buvo publikuojami nuo praėjusių metų vasario mėnesio, pastebėta, kad brangiausiai kainuoja sklypai, esantys Vilniaus mieste, o pigiausiai - esantys Klaipėdoje. Tokia išvada pateikiama iš daugiau kaip 26 tūkst. didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuotų skelbimų apie Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestuose parduodamus sklypus.

Klaipėdos mieste fiksuojami mažiausi sklypų siūlomi įkainiai, lyginant su Vilniumi ir Kaunu. Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu sklypai uostamiestyje buvo parduodami vidutiniškai už 19 tūkst. litų už arą. Kainos šiek tiek išaugo antrojo metų ketvirčio pabaigoje (pasiekė ~ 20 tūkst. litų už arą), tačiau baigiantis metams vėl ėmė mažėti. Šiuo metu sklypai Klaipėdoje kainuoja vidutiniškai 16 tūkst.litų už arą.

Vilniuje 2008-ųjų vasario mėnesį sklypai kainavo vidutiniškai 28 tūkst. litų už arą. Tai buvo didžiausi siūlomi įkainiai per visus 2008 metus. Pirmąjį metų ketvirtį kainos laikėsi stabilios, tačiau nuo antrojo ketvirčio pamažu ėmė kristi. Baigiantis metams, sklypai sostinėje buvo parduodami vidutiniškai už 24 tūkst. litų už arą. Tokie pat įkainiai ir šiuo metu, taigi matyti, jog per vienerius metus sklypų Vilniaus mieste siūlomos kainos pakito vidutiniškai 4 tūkst. litų už arą.

Kaune esančių sklypų siūlomi įkainiai praėjusį vasarį siekė vidutiniškai 22 tūkst. litų už arą. Kainos, priešingai nei Vilniuje, nuo pirmojo metų ketvirčio pabaigos kilo iki lapkričio mėn. (buvo išaugusios iki 25,7 tūkst. litų už arą), o baigiantis lapkričiui ėmė mažėti. Šiuo metu kainos vis dar krenta ir siekia vidutiniškai 21 tūkst. litų už arą.


Šiame straipsnyje: sklypaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių