Piketas – dėl Klaipėdos prokuroro melo

Būrelis klaipėdiečių ketvirtadienį surengtame pikete reikalavo, jog viešai alkoholį darbo metu vartojęs uostamiesčio prokuroras būtų nubaustas griežčiau.

Prokuroras Sigitas Jasevičius prieš savaitę – praėjusį penktadienį sulaukė tarnybinės nuobaudos. Generalinis prokuroras Darius Valys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras S.Jasevičius buvo pažemintas pareigose. Jis dabar yra Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokuroras.

Tačiau tokia tarnybinė nuobauda kai kurių klaipėdiečių netenkino, todėl ketvirtadienį prie centrinio pašto, kuriame laikinai įsikūrusi Klaipėdos apygardos prokuratūra, jie surengė piketą ir prokurorui reikalavo griežtesnės bausmės.

Piketuotojus įsiutino tai, kad S.Jasevičius esą viešai melavo – spaudoje neva pasirodė jo teiginiai, kad jis darbo metu nevartojo alkoholio.

„Tačiau tai matės trys liudininkės, tai nustatyta ir tarnybinio patikrinimo metu“, - piktinosi piketuotojai.

Jie laikė plakatus su užrašais „Girtaujantis ir meluojantis prokuroras – gėda Klaipėdai“,  „Ateikite, padėkite įveikti Prezidentei teisėtvarką “, „Ar teismų stebėtojai taps korumpuotos teisėtvarkos siaubu?“.

Beje, šiuos piketuotojus jau galima pavadinti etatiniais, nes jie prieš pačių sugalvotas negeroves piketus rengia kone kas savaitę. Kai kurie jų save yra paskelbę nepriklausomais teismų stebėtojais ir lankosi teismo posėdžiuose, nors nėra nė viena iš bylos šalių.

Prokuroras S.Jasevičius darbo metu vartojantis alkoholį buvo pastebėtas liepos 15 dieną. Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad jis po 9.30 valandos Klaipėdos apygardos teisme pasibaigusio teismo proceso nevykdė tiesioginio vadovo nurodymo atvykti į tarnybos vietą, neatvyko ir tarnybos metu viešoje vietoje – kavinėje vartojo alkoholį.

Girtaujantį prokurorą demaskavo trys moterys.

Viena jų su dviem draugėmis sutarė susitikti prie Klaipėdos apygardos teismo. Jos vėlavo, tad pirmoji užsuko į kitoje gatvės pusėje esantį barą.

Moteris pastebėjo, kad prokuroras S.Jasevičius į barą atėjo su jaunuoliu. Pareigūnas priėjo prie baro, kur barmenė pripylė dvi stiklines degtinės su sulčių. Už svaigalus sumokėjo S.Jasevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
Akys kraujuoja tiek klaidu tekste matant... :(

susimastykite

susimastykite portretas
Olegas Lapinas: "Pagalvokite - ar ne todėl pasaulyje tiek daug blogio, kad žmonės žiūri į jį pro pirštus? Ar neišsaugotų Amerika savo prekybos centrų- „dvynių“- su tūkstančiais žmonių, jei lėktuvo keleivius tikrintų PRIEKABI IR NEPATIKLI skrydžių kontrolė? Ar nušautų norvegų psichopatas kelis dešimtis nekaltų paauglių, jei jo krepšį apieškotų NIEKUO NEPASITIKINTI APSAUGA? Ar nuodytų milijonai automobiliai mūsų oro, jei gamtos apsaugos inspekciją sudarytų NEPAPERKAMI IR GRIEŽTI INSPEKTORIAI?"

111

111 portretas
kur ritasi musu prokurorai?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių