Pilies tilto nebekels iki pavasario

Pilies tiltas turėjo būti keliamas kasdien po du kartus iki spalio pabaigos. Tačiau šį procesą nuspręsta nutraukti anksčiau. Pokyčius nulėmė ne tik menkas tilto kilnojimo poreikis, bet ir prieš dvi savaites pajūryje praūžusi audra.

Paskutinį kartą šį sezoną Pilies tiltas buvo pakeltas spalio 10-ąją, kai iš upės reikėjo išleisti vieną laivelį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai patvirtino, kad kasdienis Pilies tilto kilnojimas buvo numatytas iki spalio 31 d., tačiau per pastarąją vėtrą, kuri pajūrį siaubė prieš porą savaičių, buvo sugadinti tilto užkardai, tad nuspręsta tilto nebekilnoti, kol jie nebus sutaisyti. Juolab upėje nebeliko laivų.

Tiltą dukart per dieną planuojama vėl kelti artėjantį pavasarį, kai leis gamtinės sąlygos, ir prasidės laivybos sezonas.

Nuo šių metų gegužės iki spalio Pilies tiltas buvo pakeliamas du kartus per parą. Darbo dienomis – nuo 6.20 ir nuo 21 val. Savaitgaliais tiltas keliamas 8 val. ir nuo 22.30 val.

Nuo rugpjūčio 20 d. Pilies tilto pakėlimo laikas buvo sutrumpintas. Dukart per parą keliamas tiltas upę laivams atverdavo trečdaliui valandos. Iki tol šis laikas buvo dvigubai ilgesnis.

Savivaldybės atstovų teigimu, kaskart pakėlus tiltą, praplaukdavo po 2–3 laivus, kartais – vienas, o kartais – ir nė vieno. Galimas dalykas, kad apie galimybę įplaukti į Dangės upę žinojo ne visi laivavedžiai.

Kilnojant tiltą, buvo siekiama pritraukti burlaivių ir jachtų, kad jos, stovėdamos tarp Biržos iki Pilies tiltų, puoštų miestą, taptų atrakcija praeiviams.

Vienkartinis tilto pakėlimas savivaldybei atsiėjo 31 eurą. Iki spalio pabaigos Pilies tiltas turėjo būti pakeltas 357 kartus. Tai miestui kainuotų apie 11 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių