Pilies tiltu bus leidžiama važiuoti tik lėtai

Ekspertai pasiūlė priemonių, kaip gelbėti apverktinos būklės Pilies tiltą, tačiau tai gali sukelti nepatogumų vairuotojams.

Ekspertai nustatė, kad tilto būklė prastėja, nes jis yra per daug apkrautas – apkrovą reikia sumažinti 15 proc.

Ekspertai pasiūlė ir priemones, kaip tai padaryti. Jie patarė tiltu uždrausti važiuoti sunkiasvoriam transportui, o automobilių, autobusų greitį apriboti iki 30 kilometrų per valandą.

Saugaus eismo komisijos nariai ketvirtadienį sutarė, jog reikia pastatyti kelio ženklą, jog transporto priemonėms, sunkesnėms nei 25 tonos, važiuoti tiltu yra draudžiama. Vilkikai esą galės važiuoti Mokyklos gatve.

Kur kas audringesnis ginčas užvirė dėl visų transporto priemonių greičio ribojimo iki 30 km/h.

„Kam statyti kelio ženklą, jei jo niekas nesilaikys. Kaip važiavo visi, taip ir važiuos. Kelio ženklų logika taip pat turi didelę prasmę“, - tvirtino Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas.

Tuomet Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda bakstelėjo į policijos pareigūnus, kad šie esą turėtų atidžiau kontroliuoti, kaip vairuotojai laikosi kelio ženklų.

„Ekspertai nustatė, jog važiuojant didesniu greičiu yra gadinamas tiltas. Todėl greitį reikia riboti bent iki tol, kol tiltas bus suremontuotas“, - aiškino L.Dūda.

Galiausiai Saugaus eismo komisijos nariai sutarė, jog vairuotojai Pilies tiltu negalės judėti greičiau nei 30 km/h.

Toks greičio ribojimas įsigalios, kai bus pastatyti kelio ženklai.


Šiame straipsnyje: Pilies tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintas

Gintas portretas
V.Čepas teisus, kam statyti kelio ženklą, jei jo niekas nesilaikys. Ir policija nieko čia nesukontroliuos. L.Dūda savo veiklos ataskaitoje pasidės paukščiuką: "Girdi, štai kaip mes saugome Pilies tiltą". O realiai naudos iš to bus tik ženklų gamintojui.

tomas

tomas portretas
Joooo, ten per to tilto sujungimus ir taip reik pravaziuoti kaip per gulincius mentus... dar nori zenkla ant 30 ivairuoti... DEBILIZMAS!

3

3 portretas
O gal tiesiog su kramtoma guma sutvirtint, gal laikys.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių