Pilies tiltui – nauji šviesoforai

Po šią vasarą nutikusio incidento, kai Pilies tiltas buvo pakeltas su kartu ant jo užvažiavusiu automobiliu, nuspręsta įrengti naujus šviesoforus, kad vairuotojai būtų aiškiau įspėjami apie šioje vietoje stabdomą eismą.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ darbuotojai penktadienį išmontavo senąją įrangą ir įkurdino naujus šviesoforus su didesniais šviesiniais žibintais. To imtasi, kad būtų pagerintas šių šviesoforų matomumas.

Pilies tiltas ryte ir vakare, pagal specialių grafiką, yra pakeliamas viso navigacinio sezono metu. Šį rudenį tiltas bus keliamas iki spalio 31-osios.

Tačiau kilnojant tiltą neišvengta incidentų. Kartą įrenginys nenusileido pusę valandos, kitą kartą tiltą delsta kelti, nes vairuotojai, nepaisydami raudono šviesoforo signalo, vis tiek riedėjo tiltu.

„Savivaldybė ieškojo būdų, kaip išspręsti šią problemą. Buvo nutarta pakeisti iki tol veikusias mažesnio skersmens šviesoforų lempas į didesnes. Viliamės, jog vairuotojai geriau matys užsidegantį raudonos spalvos signalą“, – tikino įmonės „Gatvių apšvietimas“ Eismo saugumo skyriaus viršininkas Egidijus Kivilis.

Papildomai numatyta virš šiuo metu esančios informacinės lentos ir šviesoforo įtaisyti besisukantį, geltonos spalvos įspėjamąjį signalą.

„Švyturėliai dar labiau atkreips vairuotojų dėmesį. Tačiau jų įsigijimo konkursas dar tik rengiamas, tad jie atsiras vėliau. Ateityje bus svarstomi ir kiti būdai, kurie padėtų užtikrinti saugumą dėl šio pakeliamo tilto. Gal būtų verta įrengti švieslentes su informacija apie tilto pakėlimą, tačiau tokie sprendimai dar bus aptariami“, – pastebėjo E.Kivilis.

Patys vairuotojai skundžiasi, jog, staiga nusileidus atitvarui, jie tiesiog nebeturi galimybės apsisukti ar automobilį patraukti atbuline eiga.

„Dėl to geriau būtų švieslentes įrengti dar prieš tiltą ir atitvarus“, – svarstė E.Kivilis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL SNORO AFEROS

DĖL SNORO AFEROS portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

>

> portretas
Uz kieno pinigus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių