Pinigai ištirpdė eilę pas medikus

Ūmiai susirgusiai klaipėdietei surasti pagalbą buvo sudėtinga. Šią savaitę kentėdama nuo staiga prasidėjusios odos ligos, moteris nedelsdama kreipėsi į medikus. Jai buvo pasiūlyta užsiregistruoti ir porą savaičių luktelėti vizito pas gydytoją. Tačiau sumokėjus keliasdešimt litų poliklinikos registratūroje, specialistai priėmė iškart. Gydytojai pripažįsta, jog tokia praktika – kasdienybė.

Išgelbėjo pinigai

Ūmius ligos simptomus pajutusi uostamiesčio gyventoja suskubo kreiptis į medikus, tačiau pagalbos taip greitai, kaip tikėjosi, nesulaukė.

„Man smarkiai išbėrė veidą, iš tiesų – jaučiausi klaikiai. Manau, jog ir karščiavau, todėl išsigandau ir kreipiausi į Odos ir venerinių ligų polikliniką, esančią miesto centre. Dar kartą įsitikinau, kad sveikatos apsaugos sistemoje pas mus netvarka, kurią sutvarko tik pinigai“, – širdo klaipėdietė Virginija.

Gerokai priešpiet į Respublikinės Klaipėdos ligoninės Odos ir venerinių ligų polikliniką atvykusiai negaluojančiai moteriai buvo paaiškinta, jog vizito pas gydytoją ji gali tikėtis maždaug po dviejų savaičių ir tądien sulaukti specialisto konsultacijos nepavyks.

Moteris pasakojo, jog kai tik pasiūlė sumokėti už gydytojo konsultaciją,  būsimas vizito laikas paskirtas akimirksniu.

„Pasirodė, kad susimokėjusiems eilės visai nėra“, – stebėjosi pašnekovė.

Susiduria kasdien

Minėtos poliklinikos vedėja Aldona Kajutytė patikino, kad panašių gyventojų skundų sulaukiama kone kasdien, nes kiekvienas pacientas pas gydytoją atvyksta iš anksto nusprendęs, kad serga sunkiau nei visi likusieji.

„Kai žmogus ateina į polikliniką, jis mano, kad yra pats svarbiausias ir serga sunkiausiai, visi kiti ir jų problemos jam iškart tampa nereikšmingos“, – sergančiuosius charakterizavo gydytoja.

Pašnekovė patikino, kad atskira eilė už vizitą susimokėjusiems pacientams nesudaroma, tokie negaluojantieji tik įgyja teisę pas gydytoją patekti dar tą pačią dieną.

„Susimokėjusieji nėra privilegijuoti. Tiesiog laiko juos apžiūrėti ieškome dar tą pačią dieną, paprastai taikome į gydytojų darbo laiko pabaigą. Būna taip, kad netrukus po to, kai susimokama, gydytojas priima, tačiau tai atsitiktinumas. Galbūt koks nors pacientas neatvyko ar kito žmogaus konsultacija baigėsi anksčiau ir yra laisvo laiko“, – paaiškino A.Kajutytė.

Skubiai – tik sunkūs atvejai

Pašnekovė pabrėžė, kad Odos ir venerinių ligų poliklinikoje pacientai skubiai priimami tik tada, kai reikia ištraukti erkę arba būna išbertas visas paciento kūnas.

„Taip pat darome išimtis ir neįgaliems, seniems žmonėms, nėščiosioms, atėjusiems su mažais vaikais arba iš rajono atvykusiems ligoniams. Gydytojai per dieną priima kur kas daugiau pacientų nei būna užsiregistravusių“, – aiškino poliklinikos vedėja.

A.Kajutytė teigė, kad skubios pagalbos ieškojusi moteris galėjo kreiptis ir į savo šeimos gydytoją, kur būtų gavusi reikiamą pirminę pagalbą ir po kiek laiko atvykusi išsamesniems tyrimams bei konsultacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elizabeth Patrick

Elizabeth Patrick portretas
Ar Jūs ieškote už paskolą? Arba jums buvo atsisakyta iš banko paskolą ar finansinę instituciją vienos arba kelių priežasčių? Jūs turite tinkamą vietą savo paskolų sprendimų čia! Elžbieta "Global Finance ribotas suteikti paskolas įmonėms ir privatiems asmenims ne mažos ir prieinamą palūkanų norma 2%. Prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu šiandien per elizabethp111@live.co.uk PAREIŠKĖJO DUOMENYS:   1) Vardas, pavardė:   2) Šalis:   3) Adresas:   4) Valstybės:   5) Lytis:   6) Šeimyninė padėtis:   7) Pareigos:   8) Telefono numeris:   9) Šiuo poziciją darbo vietoje:   10) Mėnesio pajamos:   11) Paskolos suma, reikalinga:   12) paskolų trukmė:   13) Tikslas paskolos:   14) Religija:   15) Ar taikomas anksčiau;   16) Gimimo data;   ačiū, Ponia Elžbieta Patrick

ass

ass portretas
Tegu neaiškina, kad mažus vaikus priima be eilės. Laukėm dvi savaites vizito...

ass

ass portretas
Tegu neaiškina, kad mažus vaikus priima be eilės. Laukėm dvi savaites vizito...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių