Pinigų saugyklai vėl ieško pirkėjų – jau trys bandymai ją parduoti buvo nesėkmingi

Valstybės turto fondas jau ketvirtą kartą bandys parduoti Lietuvos banko pastatą ir šalia jo esančius du žemės sklypus Klaipėdoje. Trys ankstesni aukcionai neįvyko, nes objektas nesudomino nė vieno pirkėjo.

Gruodį bus metai, kai uostamiestyje, nusprendus mažinti banko saugyklų tinklą šalyje, uždarytas Lietuvos banko filialas.

Valstybės turto fondas Naujojoje Uosto gatvėje esantį pastatą ir žemės sklypus pardavinėja už 4,99 mln. litų. Per metus mėginta surengti tris aukcionus, tačiau nesėkmingai – neužsiregistravo nė vienas dalyvis.

Turto fondo atstovai teigė, kad pastatą jau ketvirtą kartą bus bandoma parduoti kitą savaitę.

Privatizavimo komisija neketina sumažinti pastato kainos, bet pirkėjams esą siūlys jį pirkti išsimokėtinai.

Sumą už įsigytą statinį ir žemės sklypus bus galima sumokėti per pusantrų metų. Tačiau galimų pirkėjų ir tai kol kas nesudomino.

Pinigų saugykla Naujojoje Uosto gatvėje pastatyta daugiau nei prieš 20 metų, ruošiantis priimti iš užsienio atgabentus spausdintus litus. Pastatas specialiai statytas arti uosto, kad brangaus krovinio kelionė į saugyklą būtų kuo trumpesnė ir saugesnė. Visa nacionalinė valiuta, atspausdinta užsienyje, keliavo laivais būtent per Klaipėdos uostą.

"Buvo atsižvelgta į tai, kad plačia Naujojo Uosto gatve nesunku manevruoti dideliems sunkvežimiams su konteineriais, pilnais naujų litų. Tam buvo specialiai įrengtas didžiulis kiemas, aklini vartai", – pasakojo buvęs Lietuvos banko tarnautojas.

Esą per visą tą laiką, kai buvo atvežami naujai pagaminti litai, neįvyko nė vieno incidento. Teigiama, kad viskas vykdavo labai sklandžiai, idealiai pagal planą. Apsauga buvo išskirtinė – ir techninė, ir fizinė.

Vėliau šiame pastate buvo pinigų saugykla, iš kurios grynieji pinigai buvo paskirstomi po visą Vakarų Lietuvos regioną. Pastatas buvo pritaikytas saugoti didelius pinigų kiekius. Esą tuo metu, kai jis buvo pastatytas, tai buvo viena moderniausių pinigų saugyklų Baltijos šalyse.

"Nežinau, kaip dabar tą pastatą galima panaudoti. Nebent kaip meno kūrinių ir dirbinių atsargų saugyklą, nes ten galima užtikrinti tinkamas temperatūros, drėgmės ir saugumo sąlygas", – svarstė paskutinysis Lietuvos banko Klaipėdos skyriaus valdytojas Evaldas Lukauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
klp, 5mln su zeme yra nedaug. didelis sklypas miesto centre vien ko vertas. bet kadangi esi NK specialistas tai nesigyncyjam :DD

hm

hm portretas
reikia atiduoti archyvui, kuris neturi patalpų

Klp

Klp portretas
Kaina 5000000lt už angara,jus klounai 2000000 bus tai ir nupirks kas nors
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių