Pirkėjus išgąsdino žinia apie pavojų

Antradienį darbo dienos gale klaipėdiečiai buvo išprašyti iš parduotuvės "Maxima" Liepojos gatvėje. Žmonės įspėti, kad jų sveikatai ir gyvybei iškilo pavojus, pabrėžta, kad šis pranešimas nėra mokomasis.

Apie 18 val. Liepojos g. 10-uoju numeriu pažymėtame prekybos centre buvo nemažai pirkėjų, po darbų namo grįžtantys žmonės skubėjo nusipirkti būtiniausių prekių.

Staiga nuaidėjo pranešimas per garsiakalbį.

Pirkėjai buvo paraginti palikti prekes ten, kur stovi, ir kaip galima greičiau išeiti iš parduotuvės, nes kilo pavojus jų sveikatai ir gyvybei.

Prie šios grėsmingos žinios pridėta, kad tai nėra mokomasis pranešimas.

"Buvo labai nejauku, tačiau panika nekilo. Kur stovėjome, ten ir padėjome pirkinių pilnus krepšius. Eidama pro kasą išgirdau pardavėjas kalbantis apie tai, kad gal ir čia, kaip Rygoje, grius stogas", – prisiminė nuolatinė šios parduotuvės lankytoja Vida.

Įvykių pabaigos moteris nelaukė, ji tiesiog išvažiavo namo. Trečiadienį nuo ryto parduotuvė dirbo, lyg išvakarėse nieko nebūtų įvykę.

Pasirodo, tikrai nieko neatsitiko. Tiesiog suveikė priešgaisrinė signalizacija, todėl ir įsijungė garso įrašas, bet tik po to paaiškėjo, jog grėsmės nėra.

Apie tai informavo "Maxima grupės" korporacinių reikalų vadovas Jaunius Špakauskas. Pasak jo, dažniausiai priešgaisrinė signalizacija suveikia taromatuose.

Šį kartą signalizacija sureagavo į dūmus parduotuvės rampoje, kur kraunamos atvežtos prekės.

Paprastai tokiais atvejais darbuotojai signalizacijos suveikimo vietoje patikrina, ar pavojus tikras. Didžioji dauguma tokių pranešimų būna netikri.

Neretai signalizacijos mygtuką nuspaudžia ir išdykaujantys vaikai.

Liepojos gatvėje antradienį parduotuvė pirkėjams vėl atvėrė duris po 25 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šioje parduotuvėje jau ne pirmą kartą pirkėjai išvaromi paskelbus klaidingą pavojų. Panika nekilo, nes jau tampa dažnu reiškiniu ir kai iš tikrųjų kils pavojus žmonių gyvybei, tuomet pirkėjai gali nebereaguoti į parduotuvės įspėjimus...gal reikėtų susitvarkyti priešgaisrinę signalizaciją?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių