Pirmąją dieną pajūrio gelbėtojams - organizaciniai rūpesčiai

Pirmąją darbo dieną gelbėtojus kamavo organizaciniai rūpesčiai, o ne incidentai. Buvo žiūrima, ar visos priemonės sudėliotos į vietas.

„Problemų nekilo, nors žmonių pliaže buvo daug. Pirmąją darbo dieną vasara smogė visu karščiu. Tačiau buvo vykdomi daugiau organizaciniai darbai. Žiūrėjome, ar viskas gerai postuose, visos priemonės vietose“, – tvirtino Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Trečiadienį vanduo jūroje buvo šaltas. Jo temperatūra ties Klaipėda siekė apie 14 laipsnių šilumos. Oro temperatūra dieną buvo apie 27 laipsnius šilumos. Pavakariais atvėso, nes pradėjo pūsti šiaurės vėjas.

Trečiadienį darbą pradėjo ir Palangos gelbėtojai. Saugumą kurorto paplūdimiais šiemet kaip ir pernai užtikrins Palangos vandens motociklų sporto klubas. Su įstaiga savivaldybė sutartį pasirašė penkeriems metams.

Palangoje atidaryti visi gelbėtojų postai – šeši Palangoje ir keturi Šventojoje. Šiemet jų įrengta dviem daugiau nei pernai. Po vieną postą atidaryta Nemirsetoje ir Ošusio take.

„Tai vietos, kur daugiausia kilo rūpesčių. Pernai nežinau, kiek benzino išdeginome, plaukdami į minėtas vietas gelbėti žmonių, nors šie pliažai ir nebuvo oficialūs“, – pasakojo Palangos vandens motociklų sporto klubo prezidentas Jonas Pirožnikas.

Anot kurorto gelbėtojų vado, pirmą dieną rūpesčių nekilo: „Žmonių dar nėra daug. Daugiau buvo organizacinių rūpesčių. Derinome racijas, žiūrėjome, ar viskas gerai postuose“, – pasakojo J.Pirožnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių