Pirmasis Švyturių ralis užbūrė dalyvius

Pirmasis Švyturių ralis sumušė visus rekordus – renginio organizatoriams teko kelis kartus keisti galutinį dalyvių skaičių ir papildomai užsakinėti atributiką ekipažams.

Pirmasis Švyturių ralis sumušė visus rekordus – renginio organizatoriams teko kelis kartus keisti galutinį dalyvių skaičių ir papildomai užsakinėti atributiką ekipažams.

Ventėje – mįslinga apgavystė

Net lietingas ir ūkanotas oras neatbaidė 55 ekipažų, kurie automobiliais šeštadienį įveikė apie 200 km trasą ir atliko 19 užduočių.

„Tik trys ekipažai neatvyko, tačiau prieš pat startą atvyko dar keli dalyviai ir paprašė leisti dalyvauti ralyje. Jei būtume turėję galimybių, ralyje būtų dalyvavę dar daugiau žmonių, nes norinčių atsirado net ir pasibaigus dalyvių registracijai“, – pasakojo viena iš ralio organizatorių Ieva Kancevyčiūtė.

Ralį laimėjo jaunų klaipėdiečių kompanija, kurie trasą įveikė greičiausiai, nors ir nebuvo atsakę į vieną klausimą. Pergalę ekipažui išplėšė vairuotojas klaipėdietis Karolis Gedgaudas. Vienas neatsakytas klausimas ekipažui pridėjo papildomą pusvalandį.

„Ralio dalyviai turėjo ne tik aplankyti švyturius, bet ir atlikti tam tikras užduotis. Didžiausia keistenybė nutiko Ventės rago ornitologinėje stotyje, kur dalyviai turėjo nusirašyti čia esančio skelbimo tekstą. Tačiau žmonės buvo sutrikę, kai nežinia iš kur atsirado mergaitė, kuri ralio dalyviams puolė diktuoti keistą, juokingą ir visai su užduotimi nesusijusį tekstą, kuriame buvo rašoma, kaip paukšteliams gali pakenkti katinukai“, – juokėsi I.Kancevyčiūtė.

Susiprotėję, kad tai gali būti vieno iš anksčiau atvykusių ekipažų gudrybė, ralio dalyviai dėl viso pikto nusirašė ir teisingą tekstą.

„Mes dar aiškinsimės, kas čia taip juokavo ar gudrybe norėjo laimėti ralį“, – pasakojo renginio organizatorė.

Seniūnė vaišino lašinukais

Ralio dalyviai susidūrė ir su daugiau juokingų situacijų. Vienas ekipažas nesugebėjo rasti 106 knechtų, išsidėsčiusių aplink Švyturio areną. Jie keliautojams pasirodė per maži ir jie jų nepamatė.

Į ralį susirinko įvairaus amžiaus, įvairių užsiėmimų žmonės iš daugybės miestų. Tačiau vieni keliautojai noriai leido laiką ir neskubėjo, domėjosi muziejais,o štai buvo ir tokių, kurie skubėjo įvykdyti užduotis, kad tik gautų žadėtą prizą – 10 bilietų į kino teatrą.

Renginio organizatoriai paruošė įvairiausių užduočių, pradedant tuo, kiek kainuoja duona Kintuose ir baigiant tiksliu laiptelių skaičiumi vieno ar kito švyturio.

„Visus sužavėjo Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė, kuri dalyvius pasitiko su lašinukais ir svogūnu bei juoda duona. Seniūnė keliautojų laukė bežvejodama. Dalyviai turėjo atsakyti, koks laivas yra Rusnės herbe“, – pasakojo I.Kancevyčiūtė.

Keliaus į Latviją

Ralio dalyviai trasą įveikė iki 16 val. Apsilankę Priekulės, Šilutės muziejuose, įkopę į visus švyturius, perskaitę eilėraštį prie Kintuose esančios didžiausios Lietuvoje tujos, ekipažai grįžo puikios nuotaikos.

„Kitais metais ralį organizuosime rugpjūčio mėnesį, kai švenčiama Švyturių diena. Manome, kad reikėtų trasą praplėsti ir į Latvijos pusę. Daugelis jaunų žmonių net nežinojo, kad Klaipėdos švyturys šviečia 33 kilometru ir tebeatlieka savo funkciją“, – tikino I.Kancevyčiūtė.

Pasaulinė Švyturių diena minima trečiąjį rugpjūčio savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biski ralistas

biski ralistas portretas
Šaunuoliau organizatoriai.Kitąkart praplėskit maršrutą ir įtraukit,pasitarę su istorikais,muziejininkais ...į maršrutą ne tik švyturius,bet ir piliakalnius,pilis,dvarus,ežerus...Pigu,paprasta,įdomu ir rudeniška depresija nebus kada sirgti.Ateity darykit Ralį tuomet,kai baigiasi bulviakasis,grybai-uogos,o dar neprasidėjo lapkričio 1-oji.

Alsu

Alsu portretas
Visų pamario švyturių paveikslų kolekciją prieš keliolika metų sukaupė kintiškis Šturmų žuvininkystės ūkio vadovas Alfonsas Pekarskas. Jo žinių bagažas ir pasakotojo talentas verti pažinimo. Beje,Paukščių ar Švyturių raliai krašto vertybių pažinimo verti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių