Pirmieji Maldos pusryčiai suvienijo Klaipėdą

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko organizuoti pirmieji mieste Maldos pusryčiai sulaukė palaikymo. Susirinkusieji vylėsi, kad toks renginys taps tradiciniu.

Į šeštadienį vykusius Maldos pusryčius V.Grubliauskas sukvietė skirtingų religijų, pažiūrų, patirties, socialinės padėties asmenis.

Juose dalyvavo beveik visų mieste veikiančių religinių bendruomenių, socialiai atsakingo verslo, teisėtvarkos, politinių partijų atstovai.

Pirmuosius Maldos pusryčius pradėjo kunigas Vilius Viktoravičius. Anot jo, žmonės per darbus, rūpesčius, problemas, siekius dirbti ir užsidirbti pamiršta savęs paklausti, ar jaučia pasitenkinimą.

Jis pabrėžė, kad šiandien gera proga pamąstyti apie savo miestą – Klaipėdą.

„Svarbiausia, kad dirbantys verslininkai, politikai turėtų tikslą ne pelną, o laimingą žmogų, kad mūsų miestas – Klaipėda būtų toks, kuriame gera gyventi. Svarbu nepamiršti ir maldos, kuri sujungia kūną ir sielą. Tikiu, kad Maldos pusryčiai taps tradicija“, – kalbėjo V.Viktoravičius.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad visi žmonės yra labai skirtingi – dviejų vienodų pasaulyje nėra.

Anot miesto mero, būtent apie skirtumus dažniausiai yra kalbama ir kur kas rečiau susimąstoma apie tai, kas jungia. Tačiau, sprendžiant kai kuriuos klausimus, būtina surasti bendrą vardiklį.

V.Grubliausko teigimu, krikščioniškosios vertybės duoda atsakymų į daugelį klausimų.

„Maldos pusryčiai Klaipėdoje mažai pažįstama žemė. Tai nėra oficialus renginys, į kurį reikia eiti varu. Šiandien čia matau visą Klaipėdą. Jei Klaipėda taps šeima, tai Maldos pusryčiai turės savo prasmę“, – tvirtino meras.

Klaipėda – pirmasis miestas, kuris organizuoja Maldos pusryčius. Tokios iniciatyvos kituose nebuvo.

Kas yra Maldos pusryčiai

Į Maldos pusryčius kviečiami ir renkasi tie, kurie nori veikti panašia linkme – krikščioniškųjų vertybių šviesoje ir dvasioje.

Ši tradicija suburia ne tik maloniam tarpusavio bendravimui, bet ir bičiulystei, kurios pagrindas yra didžiosios krikščioniškosios vertybės.

Nacionaliniai maldos pusryčiai – tai galimybė politikams, verslininkams, visuomenės veikėjams, jaunimui pasidalyti savo mintimis ir įžvalgomis su kitais žmonėmis.

Šiuose susitikimuose kalbama apie Evangelijos vertybes kasdieniame kiekvieno asmens gyvenime, visuomenėje, tarpusavio santykiuose, apie galimybę drauge kurti pasitikėjimą.

Maldos pusryčių tradicija atsirado XX a. viduryje, kaip reakcija į kylančius naujus iššūkius.

Jų ištakos siekia 1942 m., kai keletas JAV Senato narių, siekdami dalytis Kristaus mokymu ir juo pagrįstu bendravimu, pradėjo neformalius susitikimus.

1953 m. įvyko pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai, kuriuose dalyvavo JAV prezidentas.

Lietuvoje pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai buvo surengti 2001 m. Juos globojo Prezidentas Valdas Adamkus.

Keletą pastarųjų metų Maldos pusryčius globoja Seimo pirmininkė I.Degutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Benamis

Benamis portretas
Mūsų atstovo nematau, kur jis?

Alkanas

Alkanas portretas
Ka cia vienijot geriau butumet iseje i lauka siuksliu parinkt iki sekancio pasisedejimo tiesa ar uz masinu stovejima susimokejot

Algis

Algis portretas
„Alkanasis“, paklausykit - pirma - šeštadienį už stovėjimą mokėt nereikia, antra - mačiau ne vieną maldos pusryčių dalyvį po pusryčių renkantį šiukšles, skirtingai nei tamstą, kuris sėdi prie kompiuterio ir minkai klavišiukus „mokydamas“ kitus.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių