Planuose – bevardės gatvelės atnaujinimas

Lygiagrečiai su Liepojos gatve besidriekiančios bevardės gatvelės laukia remontas. Bus panaikinta didžioji dalis keliukų, kurie iš kiemų veda tiesiai į judrią Liepojos gatvę.

Miesto savivaldybė šiuo metu yra paskelbusi viešąjį konkursą, kurio metu bus išrinkta, kas rengs minėtos gatvelės techninį projektą. Vokai su pasiūlymais turėtų būti atplėšti mėnesio pabaigoje.

Palei privačius namus nuo Klaipėdos iki Šiltnamių gatvės besidriekiančios gatvelės būklė labai prasta. Danga žvyruota, išvagota duobių.

Čia nėra ir žibintų, bet vaikšto pėstieji, važiuoja dviratininkai. Ja naudojasi ir gyventojai, privažiuojantys prie privačių namų, nes kito kelio nėra.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas atkreipė dėmesį, kad iš tiesų tai nelegalus keliukas. Anksčiau jis buvo skirtas tik pėstiesiems, dviratininkams.

Pasak vedėjo, nelegalūs ir keliukai, kurie veda iš privačių namų kiemų į magistralinę Liepojos gatvę.

"Norime, kad atsirastų normali, lygiagreti gatvė, į kurią įvažiuotų žmonės iš gyvenamųjų namų. Keliai, vedantys į Liepojos gatvę, būtų įrengti tik keliose vietose pagal reikalavimus. Dabar ši gatvelė, kurioje eismas labai intensyvus, nėra saugi", – komentavo vedėjas.

Bus įrengti ir pėsčiųjų takai, apšvietimas, tinklai.

"Gali kilti ir subruzdimas, nes, panašu, kad žmonės yra užgrobę valstybinę žemę – joje yra tvoros, gyvatvorės. Pastarąsias reikės pašalinti", – tvirtino vedėjas.

Tokių pat problemų buvo kilę ir atnaujinant Rokiškio gatvę.

Anot V.Švedo, gyventojai buvo patys išreiškę norą, kad būtų suremontuota ši gatvė. Jie žadėjo prisidėti ir prie pastarosios įrengimo. Dar vyks derybos, kokia dalimi.

"Kadangi gyventojai žadėjo prisidėti prie šios gatvelės įrengimo, pernai įtraukėme ją į trimetį miesto planą. Per šiuos ir kitus metus numatyta parengti techninį projektą. Darbai galėtų prasidėti 2019-aisiais", – teigė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
O aš gyvenau Švyturio gatvėj, ėmė ir perkrikštijo į komunisto poeto Janonio? Kuo Janonis įžymus Klaipėdai? Kas ką nori , tas tą daro, 50 m.gyveni Švyturio, o laisvos Lietuvos- Janonio ir viskas.Kažkam taip patogiau.

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Gatvę pavadinkit Šakalienės arba Dūdos vardu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių