Per plauką nuo tragedijos: ant į mokyklą vedančio tako nuvirto medis

Į darbą antradienio rytą ėjusiems Žemynos gimnazijos darbuotojams kelią pastojo ant tako nuvirtęs senas medis. Plačiašakis augo prie pat ėjimo į įstaigą.

Džiaugiamasi, kad pavyko išvengti liūdnų pasekmių. Jei medis būtų virtęs į kitą pusę, galėjo suniokoti gimnazijos pastatą, išdaužti langus.

Taip pat visa laimė, kad plačiašakis griuvo naktį, kai įstaiga nedirbo. Jis galėjo sužaloti į darbą einančius mokytojus. Mokiniams šiuo metu yra rudens atostogos.

Anksčiau prie Žemynos gimnazijos augantis medis įtarimų dėl savo būklės nekėlė. Manoma, kad jis išvirto ne tik dėl stipraus vėjo, bet ir permirkusios žemės.

Pastarosiomis dienomis Klaipėdoje vėjo neatlaikė apie 15 medžių. Vieni išvirto, kiti buvo nulaužti.

„Gal išvirtusių medžių mieste buvo ir daugiau. Informacija mus pasiekia ne apie visus atvejus. Būna, kad seni medžiai griūva privačiose valdose, bendrijų teritorijose. Mes daugiausia rūpinamės viešosiomis miesto erdvėmis“, – tvirtino įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Pasak vadovo, vėjo išversti medžiai dar tvarko, renkamos šakos. Pirmiausia jie šalinamo nuo važiuojamosios dalies, šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų.

Parkuose ant vejų išvirtę plačiašakiai, kurie niekam netrukdo, bus šalinami vėliau.

„Svarbiausia, kad žmonės galėtų praeiti ir pravažiuoti“, – pabrėžė vadovas.

G.Valašinas pasakojo, kad daugiausia medžiai griūva dėl stipraus vėjo. Tačiau įtakos turi ir įmirkusi žemė.

„Jei šaknys silpnesnės, neatlaiko vėjo ir virsta“, – teigė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petrute

petrute portretas
Visus ispjauti ir nebus problemu....O medzius i siukslyna???? o gal ponams i nuosavus namus

Kristijonas

Kristijonas  portretas
Sapnavau baisu sapną:- vietoj išpjautų medžių Skveruose buvo iki puses įkasti libeRĄSTAI. Nudažyti jie buvo žaliai ir , kas valandą, aidint Kariljonui, ošė kaipgi ąžuolai, eglės ir bukai. O įsimylėjėliai raižė ant jūjų meilės prisipažinimus , o šunes džiaugsmingai juos laistė

Jonas

Jonas portretas
Reikia daryti taip,kai isvirsta medis ,tuojau reikia surinkti piketuotojus ,organizuoti ju talka ir atgal atsodinti medi,nesvarbu,kad supuves,juk jis dar gali stoveti 50 m.is sonu paramstai ir laikys.Tik is siu piketuotoju privalo budeti prie sio medzio,nes vejas vel gali isversti.O tada jie tikrai bus zmones kurie myli medzius.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių