Plės Viešosios tvarkos skyrių

Uostamiestyje nuspręsta didinti Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. To prireikė siekiant dar efektyviau kontroliuoti įvairius pažeidimus mieste bei formuoti minėtame skyriuje budėtojų dalį, kuri tvarką mieste siektų užtikrinti ir po įprastų darbo valandų.

Vakar Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė siūlymui didinti uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus etatų skaičių.

Ateinančiais metais planuojama skyriuje įsteigti 5 naujas pareigybes. Tiek pat naujų etatų buvo įsteigta ir šiemet.

Nors ketvirtadienį posėdžiavę miesto tarybos nariai pritarė tokiam siūlymui, kai kurie politikai abejojo būtinybę gausinti tvarką mieste prižiūrinčių tvarkdarių komandą.

Tarybos narė Ligita Girskienė laikėsi nuomonės, kad vertėtų padidinti su gyvenamųjų namų bendrijomis dirbančių valdininkų skaičių.

Politikas Tomas Meškinis piktinosi, jog jau šiemet buvo padidintas Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų skaičius, o senamiestyje vis daugiau automobilių statomi nepaisant galiojančios tvarkos.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pripažino, kad neleistinai automobilius statančiųjų iš tiesų nestinga, nors skyriaus darbuotojai du kartus per dieną tikrina, ar nėra tokių pažeidimų.

Anot K.Vintilaitės, situacija paprastai pastebimai pablogėja jau po Viešosios tvarkos skyriaus darbo valandų, o padidinus darbuotojų skaičių bus toliau formuojama skyriaus budėtojų dalis, kad jos darbuotojai, dirbdami pagal slankųjį grafiką, galėtų užtikrinti nepertraukiamą įvairių mieste galiojančių taisyklių laikymosi kontrolę.

Skyriaus vedėja taip pat pabrėžė, kad dauguma iš kelių tūkstančių per metus užregistruojamų automobilių stovėjimo tvarkos pažeidimų užfiksuojami būtent centrinėje miesto dalyje.

Į miegamuosius rajonus tikrintojai vyksta tik pagal gautus iškvietimus, o miesto centre rengiami nuolatiniai tikrinimai.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kontroliuoja ne tik, kaip laikomasi automobilių stovėjimo tvarkos, bet ir gausybės kitokių tvarkų, reaguoja į įvairius gyventojų pranešimus.

Preliminariais duomenimis, naujoms pareigybėms įsteigti, darbo vietoms įrengti ir darbo priemonėms įsigyti Viešosios tvarkos skyriuje prireiks apie 70 tūkst. eurų. Iš jų apie 48,8 tūkst. eurų reikės skirti darbuotojų darbo užmokesčiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Teisingai reikia daugiau kotrolės ir daugiau bausti.Atkreipkit dėmesi i save.Jei jau karta nubaudė tai ilgam prisimini kur ir kaip reikia statyti automobilį

Kirvis

Kirvis portretas
Ei jus, "isminciai", aiksteles irenginekite, o ne veltedziu armija didinkite!

RK.

RK. portretas
O... kelių gaidžiai pragydo :) Tie, kurie nori statyti savo automobilius ant žolės po langais. Negiedokit gaideliai, netrumpinkit naktelės......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių