Pliažuose renkamos nendrės – laukiama ir klaipėdiečių pagalbos

Prižiūrėtojai pliažuose renka nendres, pagalius, kelmus, rąstus, kuriuos per žiemą į krantą išmetė jūros bangos. Į pagalbą kviečiami ir aktyvūs klaipėdiečiai, kuriems rūpi gamta.

Rado pasieniečių stulpelių

Nendrės šiemet ypač gausiai nusėjo Melnragės–Girulių paplūdimį. Netoli vandens net susidarė jų kilimas. Smiltynės paplūdimiuose mėtosi ir pagalių, kelmų, rąstų.

"Šį kartą nendrių daugiausia Melnragės–Girulių paplūdimiuose. Smiltynėje – mažiau. Jūra "padovanojo" ir tinklų gabalų, kitų atliekų", – pasakojo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad dalis atliekų atkeliauja iš labai toli. Antrosios Melnragės paplūdimyje rasti Lietuvos ir Rusijos sieną žymintys mediniai stulpeliai, paženklinti Rusijos vėliava.

"Matyt, jie buvo sustatyti ant Kuršių marių ledo, kad žvejai žinotų, kur yra siena ir jos nekirstų. Ir poledinės žūklės mėgėjai palikdavo daug šiukšlių. Dalį jų jūra sugrąžina", – tvirtino vadovas.

Pasak V.Urbono, žvejai žiemos sezono metu rūpesčių sukeldavo ir Smiltynėje.

"Čia prižiūrime ne tik paplūdimius, bet ir takus. Pradėdavo kibti stintos, atvažiuodavo žvejai, vos spėdavome suktis rinkdami šiukšles", – komentavo vadovas.

Talkininkai gali registruotis

Tvarka paplūdimiuose žiemos sezono metu rūpinasi mažesnės darbuotojų pajėgos nei vasarą – Smiltynės ir Melnragės–Girulių pliažuose pluša po tris žmones.

V.Urbonas tikino, kad žiemą paplūdimiuose stengiamasi surinkti pavojingiausias atliekas: plastiką, popierius, gumą, tinklus, kitas šiukšles.

Dabar skubama pašalinti ir gamtinės kilmės taršą. Rinkti nendres pradėta nuo Pirmosios Melnragės paplūdimo. Jos iškuoptos iki Antrosios Melnragės. Darbai bus tęsiami penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių