A. Plieskienė – gyvenimo entuziastė

Vidine šviesa ir šiluma užburianti Aista Plieskienė įkvepia savo atsidavimu šeimai, darbui, miestui. Ne tik artimųjų, pacientų, bet ir kolegų bei studentų mylima itin aukštos kvalifikacijos medikė, kasdien susidurianti su skaudžiąja gyvenimo puse, kasdienybėje įžvelgia pasaulio grožį ir teigiamomis emocijomis dalijasi su kitais.

Apie darbą

A.Plieskienė dar vaikystėje žinojo, kad jos gyvenimo kelias – medicina.

"Baigdama mokyklą išgirdau gąsdinimą, kad įstoti į mediciną beveik neįmanoma. Tačiau stiprus noras, užsispyrimas ir įdėtos pastangos lėmė, kad įstojau iškart", – prisiminė Klaipėdos universitetinės ligoninės Branduolinės medicinos centro vadovė, gydytoja onkologė radioterapeutė, Klaipėdos universiteto docentė.

Medikė mokslus krimto ne tik Kauno medicinos universitete, bet ir Vokietijoje, Kylio universitete.

Dalį podiplominių studijų A.Plieskienė taip pat praleido užsienyje, baigė tris rezidentūras, vėliau apgynė mokslų daktaro laipsnį.

"Kasdienis siekis padėti sunkiomis onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams ir pažaboti vėžį, tęsti pradėtus mokslo darbus, ugdyti studentus – tai pagrindinė mano misija", – neslėpė medikė.

Pacientai pažymi ne tik aukštą medikės profesionalumą, bet ir gebėjimą savo nuoširdumu, vidine šviesa įkvėpti tikėjimo net ir sunkiausiose situacijose.

"Turbūt buvau pirmoji onkologijos radioterapijos rezidentė", – prisiminė pašnekovė, kuriai buvo patikėta administruoti skyrių Kauno universitetinėse klinikose.

Vadovaujamas pareigas tekdavo eiti ir vėliau. Nuo 2003 m. A.Plieskienė dalyvauja rengiant valstybines vėžio kontrolės programas, onkologinių ligų gydymo protokolus.

Daktarė yra paskelbusi 25 mokslines publikacijas Lietuvos ir užsienio recenzuojamoje spaudoje, padeda savo srities specialistams kelti kvalifikaciją, skelbia savo darbus tarptautiniuose kongresuose. Taip pat prisideda ugdydama jaunuosius šios medicinos srities atstovus – Klaipėdos universitete rengia radiologijos technologus.

Apie šeimą

Didelę dalį savęs profesinei veiklai atiduodanti A.Plieskienė džiaugiasi ir motinyste.

"Mano šeima maža – dukra Beatričė, sūnus Benediktas ir aš. Vaikai man – didžiausias gyvenimo turtas. Mes visada drauge", – akcentavo viena šių metų pretendenčių į Metų klaipėdietės titulą.

Itin artimą ir šiltą bendravimą su vaikais puoselėjanti moteris geba suderinti nemažai jėgų reikalaujantį darbą ir mamos pareigas – net planuodama ilgalaikes stažuotes užsienyje jas numato vasaromis, kad visa šeima galėtų vykti drauge.

"Įpratau laikyti visus namų kampus. Svarbiausia, kad vaikai augtų sveiki, visa kita įveikiama", – neabejojo moteris.

Apie pomėgius

Nors A.Plieskienei kasdien vis iš naujo tenka akis į akį susidurti su skaudžiąja gyvenimo puse, moteris kasdienybėje įžvelgia gyvenimo grožį.

"Labai mėgstame gamtą. Gyvename aukščiausioje Klaipėdos vietoje, iš kur žvilgsniu aprėpiame įstabų Danės slėnį, lengvai pasiekiame laukinį paplūdimį, kur mėgstame aktyviai leisti laiką su mūsų numylėtine kalyte Bara, važinėtis dviračiais. Vasarą su vaikais darbuojamės sode, auginame prieskoninių daržovių, keletą vaismedžių, gėlių, rudenį riešutaujame", – pasakojo A.Plieskienė.

Moteris taip pat atskleidė labai mėgstanti teatro meną. Drauge su vaikais ji taip pat domisi kinu.

"Be galo gerai jaučiuosi mūsų senamiestyje, kur su dukra atrandame įstabiausias kerteles atokvėpiui. Paaugus mažiesiems, vis labiau noriu keliauti, pažinti pasaulį", – pastebėjo pašnekovė.

Apie Klaipėdą

Į uostamiestį, kuriam A.Plieskienė negailėjo gerų žodžių, ją atvedė medicina.

"Į Klaipėdą atvykau kurti naują, kitą gyvenimą. Man buvo suteikta galimybė išbandyti savo profesinę kompetenciją suburiant aukštos kvalifikacijos specialistų komandą, įdiegti šiuolaikinės spindulinės terapijos metodus Klaipėdos universitetinėje ligoninėje", – pasakojo medikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Kad tik LAIMĖTUMĖTE!!!!!!!!!! Juk viską Klaipėdai kūrėte nuo nulio. Tiek daug žmonių palengvinote kančias ir net išgydėte!

Ramute

Ramute portretas
skaitau komentarus ir stebiuosi zmoniu abejingumu zmogui,kuri negime Klaipedoje,bet tik atvykusi onkologiniu ligu mokslininke emesi darbu,rado sponsoriu,dalyvavo ivairiuose konkursuose,kad sukurti geras salygas gydyti onkologinemis ligomis sergancius ligonius ir emesi darbo ir komentaruose rasoma,o ka ji padare.Taip ne viena ligoni prikele is ligos patalo,ikveme noro vel gyventi savo sypsena,kuria dovanoja kiekvienam ligoniui po sunkiu spinduliavimo sensu,kuriuos imasi pati,tai ne kabinetine gydytoja,tai aukstos kvalifikacijos gydytoja.Aciu jai ,kad tu esi.

Rita

Rita portretas
Puikus derinys - nuostabi gydytoja, grazi ir stilinga moteris.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių