Po aksominio savaitgalio – dargana

Klaipėdiečių laukia šiltas ir saulėtas savaitgalis, tačiau jau nuo pirmadienio prognozuojamos oro permainos – stiprokas vėjas atpūs lietų.

Šeštadienis ir sekmadienis bus palankus aktyviam poilsiui gamtoje, nes sinoptikai žada šiltą saulėtą savaitgalį, tik naktys bus kiek vėsesnės.

Savaitgalio naktimis oro temperatūra sieks 5–7 laipsnius šilumos. Pajūryje turbūt ir nepasitaikys, bet kitoje šalies dalyje dirvos paviršiuje prognozuojamos šalnos iki nulio laipsnių.

Šeštadienio naktį pūs 4–9 m/s rytų vėjas, dieną – jau pietryčių. Jo greitis sieks 6–11 m/s. Dienomis savaitgalį temperatūra pakils iki 14–16 laipsnių šilumos.

"Tad tokiu savaitgaliu reikia džiaugtis ir naudotis, išsiruošti grybauti, važinėti dviračiu, vaikštinėti gamtoje, nes jau nuo pirmadienio prasidės rudeninis oras", – teigė budinti sinoptikė Judita Navašinskienė.

Pirmadienį ims pūsti pietinių krypčių vėjas. Jo greitis sieks 10 m/s, gūsiuose – 15 m/s. Pirmadienio naktį kritulių nenumatoma, o dieną jau bus apsiniaukę ir prapliups lietus. Temperatūra naktį pakils iki 7–12, dieną – 15–17 laipsnių šilumos.

"Antradienio naktį jau ims pūsti stiprus vėjas, gūsiuose – iki 18 m/s, galime sulaukti smarkaus lietaus, taigi pajusime tikro rudens grožį. Trečiadienį dar išliks stiprus vakarų krypčių vėjas, dieną jis silpnės, gausesnių kritulių nebenumatoma. Ketvirtadienį nelis, bet išliks stiprus vėjas. Ateina ruduo", – konstatavo J.Navašinskienė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių