Po apžiūros – į darbų sūkurį

Pasibaigus žiemai uostamiesčio gatvėse atsivėrė daug mažiau duobių nei ankstesniais metais. Tai pastebėta, atlikus pavasarinę miesto apžiūrą. Nors duobių ir mažiau, tačiau užkliuvo netvarkingos šiukšlių konteinerių aikštelės, susidėvėję šviesoforai, nelygios gyvatvorės.

Įtakos turėjo priežiūra

Išsami pavasarinė miesto apžiūra atliekama kiekvienais metais. Jos metu už miesto tvarką atsakingi savivaldybės darbuotojai įvertina, kokius darbus būtina atlikta.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad šis pavasaris išsiskyrė tuo, jog miesto gatvėse beveik nėra duobių.

"Jei palygintume su ankstesniais metais, – kur kas mažiau", – tvirtino vadovas.

Pasak L.Dūdos, įtakos tam turėjo kelios priežastys. Viena jų – nemaža dalis avarinių duobių buvo suremontuota žiemą šaltu asfaltu. Be to, šaltasis sezonas nebuvo labai atšiaurus.

"Rezultatų davė ir mūsų ilgametis darbas remontuojant gatves. Nuolat lopome duobes, klojame naujas gatvių ištisines dangas. Pastaraisiais metais šių darbų buvo atlikta tikrai daug. Tad lieka vis mažiau gatvių, kuriose gali atsiverti duobių", – komentavo direktorius.

L.Dūda pasakojo, kad pavasarinės miesto apžiūros metu apsispręsta, kokiose vietose dar reikia kloti naujas ištisines dangas.

Nutarta naujai išasfaltuoti Vingio gatvės gale esančią autobusų apsisukimo aikštelę.

Taip pat būtina remontuoti kai kuriuos Šilutės plento ruožus. Vienas tokių – arterijos dalis nuo Kauno iki Dubysos gatvės.

Remontuoti taip pat nuspręsta Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinę sankryžą ir pastarosios prieigas pietinės miesto dalies pusėje.

"Kloti naujas ištisines dangas planuojame ir dar keliose vietose", – komentavo direktorius.

Išveš kai kuriuos konteinerius

Už tvarką mieste atsakingiems specialistams užkliuvo kai kurios šiukšlių konteinerių aikštelės. L.Dūdos teigimu, šie objektai prižiūrimi nevienodai.

"Vienos aikštelės tvarkingesnės, kitos – mažiau. Perdavėme atsakingai tarnybai, kad įvertintų situaciją, ir aikštelėje atsirastų tvarka", – tvirtino vadovas.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad kai kuriuose privačių namų kvartaluose nebereikalingi tapo atliekų rūšiavimo konteineriai, stovintys viešose erdvėse. Aplink juos primėtoma įvairiausių šiukšlių.

"Privačių namų savininkams yra išdalyti atliekų rūšiavimo konteineriai. Kiekvienas juos turi savo kieme. Tad esantieji tokių kvartalų viešose erdvėse yra nereikalingi. Tokie konteineriai tik traukia nedrausmingus asmenis, kurie aplink primėto šiukšlių", – komentavo vadovas.

Vadinamuosius varpelius iš viešųjų privačių namų kvartalų erdvių ketinama pašalinti Giruliuose, Labrenciškėse.

Atsuks ženklus

Pavasarinės miesto apžiūros metu aplankytas Draugystės parkas, kuriame tvarkomi želdiniai. L.Dūda pabrėžė, kad, pašalinus mažaverčius medžius, krūmus, ši erdvė iš karto tapo šviesesnė.

Dėmesio sulaukė ir šalia šio parko esančios dvi automobilių stovėjimo aikštelės. Nutarta atnaujinti jų dangas.

Teks spręsti ir kelio ženklų rebusus. Panašu, kad gyventojai dalį jų apsuko, nes kėlė nepatogumų.

"Daug tokių vietų neradome, bet buvo. Dažniausiai apsukti buvo prie įvažų į kiemus įrengti stovėti draudžiantys ženklai. Prižiūrėtojai viską grąžins į savo vietas", – pabrėžė direktorius.

Atnaujinti reikės ir Jūrininkų prospekto šviesoforus. Pastebėta, kad kai kurie įrenginių stiklai yra per tamsūs. Pro juos prastai matyti šviesoforų signalai.

"Gal paseno ir stiklai apsinešė, gal lemputė per mažo galingumo įsukta. Priežastis, kodėl sunku įžiūrėti, nustatys specialistai ir pašalins. Dabar kai kurių šviesoforų signalai iš už kelių šimtų metrų matyti, o kitų iš 50 metrų neįžvelgsi", – komentavo vadovas.

Į specialistų akiratį pakliuvo ir išvažinėti žolynai. Jie bus atsodinti. Prižiūrėtojams reikės sulyginti ir Šilutės plento skiriamojoje juostoje augančias gyvatvores. Dalis jų buvo nukirpta nelygiai. Tokia situacija susidarė ir todėl, kad vieni krūmai pasodinti seniai, o kiti yra jauni. Numatoma keisti ir surūdijusius atitvarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jule

Jule portretas
KLAIPĖDA -PASKENDUS ŠIUKSLĖSE.PASIŽIŪRĖKIT ATIDŽIAU..........gyvenu prie Vyturio centro.

Geras Ponas

Geras Ponas portretas
Kerta didelius gerus medžius, o palieka šlamštą/ Miestas purvinas, visur keliuose duobės. Tie miesto tvarkdariai gyvena visi užmiestyje. Dudai į pensiją laikas, kol visą Klaipėdą nesunaikino.

medis

medis portretas
Ar tikrai gyvatvorių tvarkymas yra tas pirmo būtinumo darbas??tvarkykit pėščiųjų takus, bo stumdant vežimėlius jau mastau kūdikiui kaklo įtvarą dėti..smegenų sutrenkimo ir traumų kad išvengt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    2
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių