Po Atgimimo aikšte – požeminis garažas

Planai atnaujinti skurstančią Atgimimo aikštę palengva tampa kūnu. Paaiškėjo, kas rengs šios viešosios erdvės, po kuria numatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, techninį projektą.

Konkursą, kuriame nugalėtojas buvo išrinktas vadovaujantis ne mažiausios kainos, o ekonominio naudingumo principu, laimėjo Panevėžio statybos trestas kartu su Vilniaus bendrove "Cloud architektai".

"Sutartis su nugalėtojais dar nėra pasirašyta, bet konkurso laimėtojų apskundimo terminas jau baigėsi", – teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Panevėžio statybos trestas kartu su bendrove "Cloud architektai" parengti Atgimimo aikštės su požemine automobilių stovėjimo aikštele techninį projektą pasiūlė už 127 tūkst. eurų.

V.Švedas pažymėjo, kad tai nebuvo nei pati mažiausia, nei pati didžiausia pasiūlymų kaina. Iš viso konkurse dalyvavo keturi dalyviai.

Kadangi konkurso nugalėtojas buvo išrinktas ekonominio naudingumo principu, pasiūlymo kaina sudarė 40 proc., o pateikta Atgimimo aikštės atnaujinimo vizija: architektūrinė idėja, idėjos techniniai sprendiniai, inovatyvumas, vaizdas – 60 proc. vertinimo.

"Sudėjus visus balus, buvo išrinktas nugalėtojas", – sakė vedėjas.

Su konkursą laimėjusio projekto "Atgimimo aikštės sutvarkymas, didinant patrauklumą investicijoms, skatinant lankytojų srautus" techninio projekto pasiūlymu galės susipažinti visuomenė.

Miestiečiams jis bus pristatytas jau rytoj 15.30 val. savivaldybėje, posėdžių salėje trečiame aukšte.

Numatyta, kad techniniam projektui parengti konkursą laimėjusios įmonės turės metus. Kitų metų gegužę šis jau turėtų būti parengtas ir gautas statybos leidimas.

Tada prasidės rangos darbų konkursas. Įvertinus visas procedūras, manoma, kad realiausia, jog darbai prasidės 2019 m.

Kol startuos Atgimimo aikštės atnaujinimas, į šią miesto erdvę investuojama minimaliai. Neseniai buvo pakeistos susidėvėjusios suoliukų medinės konstrukcijos.

Kad nereikėtų montuoti vis dingstančių ir įkrentančių metalinių grotelių, į lietaus nuotekų kanalus pripilta skaldos.

Užlyginti ketinama ir avarines duobes. Nebežadama klijuoti ir nuolat nukrintančių granitinių plokščių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jie mėgsta pinigus...

Memellander

Memellander portretas
Tragedija ,šioje vietoje po plokštėmis ir gėlynais slepiasi mažiausiai apie dešimt buvusių istorinių pastatų pamatai, kur žiūri paveldosauga . Požeminiai aikšteliai čia ne vieta .Susipažinkite Memel Stadtplan 1939 .

košmaras

košmaras portretas
Klaipėdos valdžia, atrodo, nekenčia miesto ir jo žmonių, planuodama tokius projektus: požeminę automobilių aikštelę pačioje miesto širdyje, niekam nereikalingą kabantį tiltą (žmogui kur kas maloniau vaikščioti žeme, savo smėliu, grožėtis aplinka), tūkstančiams sveikatą sugadinsiančiam tiltui ir pan.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių