Po atkaklios kovos - žaidėjų netekusio LCC pergalė

Klaipėdoje LCC tarptautinis universitetas (LCC) rezultatu 79:74 (27:20, 24:24, 17:17, 11:13) nugalėjo Lietuvos žemės ūkio akademiją (LŽŪU) ir iškovojo penktąją pergalę sezone po aštuonių iš eilės nesėkmių.

Kauno rajono universiteto komanda į uostamiestį atvyko gerokai nukraujavusi -pora krepšininkų traumuoti, dar keli žaidėjai ruošiasi laikyti egzaminus, tad prieš LCC ekipą kautis buvo pasiruošę vos 7 žaidėjai. Tačiau LŽŪU komanda gerai pradėjo rungtynes ir po komandos lyderio P.Stasiulionio tritaškio pirmavo 7:4.

Ketvirčio viduryje šeimininkai pasivijo varžovus ir išlygino rezultatą o netrukus jį persvėrė - 15:13. Svečiai sunkiai gaudė varžovų mažuosius gynėjus, kurie nardė po LŽŪU krepšiu ir rinko taškus iš po krepšio. Ypatingo krepšinio nedemonstravo ir LCC, kurių gretose beliko du juodaodžiai krepšininkai. Ekipą paliko Oumar Seck ir Oumar Lanany, kurie, universiteto atstovų teigimu, išvyko žaisti profesionalaus krepšinio į Tunisą. Pirmojo kėlinuko pabaigoje šeimininkams po varžovų klaidų pavyko apčiuopiamesnę persvarą. Po J.Mulambos dvitaškio LCC pirmavo 27:20.

Antrojo ketvirčio pradžia prasidėjo uraganiniu klaipėdiečių šturmu - 8:0. Tačiau jau netrukus šeimininkų treneris S.Hollowell prašė minutės pertraukėlės. Jo auklėtiniai leido varžovams pelnyti 10 taškų be atsako - 35:30. Ir po LCC štabo pasitarimo vaizdas aikštelėje nepasikeitė. LŽŪU krepšininkai ir toliau nemažino apsukų ir mažino skirtumą, kuris ištirpo iki 2 taškų.

LŽŪU krepšininkams tai buvo trumpalaikis pagerėjimas. Antrajame kėlinuke sužaidus 6 minutes po P.Žurnos tritaškio skirtumas vėl išaugo LCC naudai iki dviženklio - 45:33. Ekipos labiau rūpinosi varžovų krepšiu nei savo ir per pirmąsias dvidešimt minučių kartu pelnė 95 taškus - 51:44.

Trečiojo ketvirčio pradžioje svečių 6 taškai be atsako ir skirtumas sumažėjo iki 51:50. LŽŪU ekipai trūko sėkmingo lyderio P.Stasiulionio žaidimo, kuriam aktyviai reikštis neleido varžovai, akylai saugodami varžovų smogiamąją jėgą.  Sužaidus pusę trečiojo ketvirčio komandas ir toliau teskyrė taškas. Po LŽŪU krepšininko A.Giedraičio tritaškio po ilgokos pertraukos 59:58 į priekį išsiveržė svečiai. Po šeimininkų minutės pertraukėlės LCC krepšininkai greit susigrąžino iniciatyvą į savo rankas ir vėl išsiveržė į priekį 68:61.

Ketvirtasis ketvirtis prasidėjo I.Fall tritaškiu ir LCC susigrąžino 10 taškų pranašumą. Tuomet pasiilsėti atsisėdo abu LCC juodaodžiai ir skirtumas kaip mat sumažėjo iki 73:71. Iki rungtynių pabaigos LŽŪU turėjo net penkis bandymus išlyginti rezultatą, tačiau nė karto nepataikė į krepšį. Į tai LCC atsakė trimis T.Klimo taškais - 76:71.

LŽŪU nepasidavė ir A.Lubys sumažino skirtumą iki dviejų taškų, tačiau išlyginti rezultatą svečiai ir vėl niekaip neįstengė. Likus pusantros minutės pasitarti paprašė LCC, o po jos eilinio šanso išlyginti rezultatą neišnaudojo svečiai.  Likus 27 sek. prasižengė M.Šidlauskas ir prie baudų metimo linijos stojo LCC krepšininkas L.Mineika, kuria pataikė abu baudos metimus - 78:74. A.Lubio ataka buvo netaikli ir LCC  šventė pergalę rezultatu 79:74.


Šiame straipsnyje: LŽUŪLCC

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių