Po audros pajūris skaičiuoja nuostolius

Stiprus vėjas pajūryje laužė šakas ir vertė lapų dar nepraradusius medžius, maitodamas automobilius ir trukdydamas važiuojantiesiems.

Trečiadienį vakare vien Klaipėdoje nuo audros nulaužtų šakų bei nuvirtusių medžių nukentėjo ne mažiau keturių automobilių. Vėjas pradėjo siautulį apie 14 val., po poros valandų jis dar labiau sustiprėjo, maždaug tuo metu ant gatvių ir kelių pradėjo kristi nulaužtos šakos.

17.24 val. prie Turgaus a. 12 namo ant dviejų automobili užkrito didelė medžio šaka. Ugniagesiai pjaustė ją ir vadavo automobilius „Skoda Octavia“ ir „Mazda 2“. Abiejų mašinų langai buvo įskilę arba išdaužti, aplankstyti kėbulai.

19.17 val. V.Berbomo g. prie 3 namo ant „Peugeot 308“ taip pat užvirto šaka. 21.30 val. Statybininkų pr. prie 6 namo medis užgriuvo ant automobilio „Mazda 5“.

Prieš vidurnaktį Gargždų ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į šio miesto gatvę, netoli bendrovės „Mars Lietuva“. Čia vėjo išverstas medis gulėjo ant gatvės. Maždaug už 10 metrų nuo jo buvo du apgadinti automobiliai BMW 5 ir BMW 3.

Dar vieną mašiną stiprus vėjas apgadino Šilutėje. Prieš 17 val. pranešta, kad „Nissan Qashqai“ virsdamas medis aplankstė šios mašinos priekinę dalį.

Naktį vėjas nurimo, tačiau stichijos pėdsakai matomi ir ketvirtadienį: gatvių pakraščiuose daug smulkių šakų, lapų, išvartyti reklaminiai stendai, aplankstyti kelio ženklai.

Ketvirtadienį Klaipėdos jūrų uoste, pamažu rimstant vėjui, pradėti įvesti ir išvesti nedideli laivai. Šį rytą po audringos nakties, leidimo įplaukti į uostą laukė trylika laivų, išplaukti – trys.

Rugsėjo 27-osios rytą vėjo greitis Klaipėdoje siekė 16-18 m/s. Prognozuojama, kad pavakarę jis gali vėl sustiprėti iki 21 m/s.

Naktį vėjo greitis uoste buvo 25 m/s, gūsiuose jis buvo įsisiautėjęs iki 28 m/s. Incidentų uoste neužfiksuota.

„Turėjome geras klimatologines prognozes, todėl buvome iš anksto pasiruošę audringam orui, perdislokavome laivus, laivyba buvo ribojama. Naktį bangos šokinėjo iki 5-6 metrų, vėjo greitis siekė apie 25 m\s., gūsiuose – iki 28 m\s, bet uoste naktis uoste praėjo ramiai, jokių incidentų nebuvo užfiksuota. Ketvirtadienį iš ryto vėjas truputį aprimo, bet prognozė neramina. Antroje dienos pusėje vėjas suksis ir pūs iš pietvakarių, jo gūsiai gali siekti 16-21 m\s. Dieną laivyba buvo atkurta, laivai, kurių išmatavimai tokiomis oro sąlygomis gali plaukti į uostą, tai jau daro. Keltai dirba įprasta tvarka. Tarnybos visą laiką kontroliuoja situaciją dėl bangavimo, laukiama galimybės dirbti locmanams. Dienos viduryje bangų aukštis siekia 3-5 metrus. Kai tik bangos aprims ir locmanai galės įlipti į laivus, pradėsime dirbti su didesniais laivais“, – paaiškino uosto kapitonas Eduardas Ringis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių