Po avarijos – ginčo rungtys

Klaipėdietė Natalija Mamonova teigė savo kailiu susidūrusi su draudimo kompanijų nesąžiningumu. Jos tikinimu, draudikai kratosi atsakomybės ir nesutinka atlyginti visų eismo įvykio metu patirtų nuostolių.

Kaltę pripažino

Į kovą su viena draudimo kompanija stojusi laivų aprūpinimo įmonės "Unimars" vadovė N.Mamonova netveria pykčiu.

Jos žodžiais tariant, draudikai mausto savo klientus ir daro viską, kad išsisuktų nuo žalos atlyginimo.

Nuo incidento prabėgo trys mėnesiai, tačiau "Unimars" krovininis automobilis vis dar nesuremontuotas. Esą taip yra todėl, kad Europos bendrovė "ERGO Insurance" Lietuvoje nesutinka padengti visų mašinos remonto išlaidų.

Eismo įvykis, kuris ligi šiol moteriai neduoda ramybės, nutiko praėjusių metų gruodžio 12-ąją.

Įmonei "Unimars" priklausantį "Volkswagen Crafter" markės automobilį tądien vairavo "Unimars" darbuotojas.

Pastarasis, užsidegus raudonam šviesoforo signalui, stabtelėjo Minijos gatvės sankryžoje, kai pajuto smūgį.

Nenuostabu, nes kelio danga tąsyk buvo itin slidi.

Į bendrovės mikroautobusą atsitrenkęs "Honda Accord" savininkas iškart pripažino savo kaltę.

Buvo užpildyta eismo įvykio deklaracija, o kitą dieną apie susidūrimą pranešta abiejų šalių draudimo bendrovėms.

"Kaltininko automobilis draustas "ERGO Insurance" privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu. Gruodžio 13 d. nuvažiavome į Klaipėdoje esantį šios bendrovės padalinį, buvo surašytas aktas, o įmonės autobusiuką pristatėme apžiūrai į "Volkswagen" centrą "Baltic Auto". Tąkart nė neįsivaizdavau, kiek laiko ir jėgų man visa tai kainuos", – negalėjo atsistebėti N.Mamonova.

Bendrovės "Baltic Auto" ekspertų išvadose buvo nurodyta, jog taisyti reikia aplamdytas duris, grindis, buferį, žibintą.

Skaičiuoja nuostolius

"Baltic Auto" ekspertų suskaičiuota išlaidų sąmata siekia beveik 2,8 tūkst. eurų. N.Mamonovą minėta suma tenkina.

"Nieko daugiau iš draudikų nereikalauju, tik apmokėti automobilio remonto išlaidas. Nesinori veltis į beprasmius ginčus", – atkreipė dėmesį klaipėdietė.

Vis dėlto draudimo bendrovės "ERGO Insurance" atstovai tikino tik iš dalies galintys padengti remonto darbų išlaidas.

Sprendimas grindžiamas tuo, kad kai kurie transporto priemonės defektai padaryti visai kito eismo įvykio metu.

Anot Europos bendrovės "ERGO Insurance" Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo grupės vadovo Vido Paškevičiaus, peržiūrėjus nukentėjusio mikroautobuso nuotraukas matyti, jog tai – seni sugadinimai, nesusiję su gruodžio 12 d. incidentu.

"Mūsų nestebina kliento noras gauti viską, kas jam nepriklauso. Tačiau žalų administratorius atliko automobilio "Volkswagen Crafter" apžiūrą, galinės dalies apgadinimus užfiksavo nuotraukose, surašė transporto priemonės apžiūros-defektų aktą. Matydami tik vieną iš eismo įvykyje dalyvavusių automobilių, neturime techninės galimybės įsitikinti ir nustatyti, ar visi apgadinimai yra susiję su aptariamu eismo įvykiu. Pateikėme klientei įrodymus, jog sugadinimų pobūdis visiškai skiriasi. Tačiau dabar, kaip suprantu, šis ginčas tapo labiau principo reikalu", – komentavo V.Paškevičius.

Siūlo 1,6 tūkst. eurų

Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatyme numatyta, kad atsakingas draudikas moka per eismo įvykį nukentėjusiam trečiajam asmeniui tik įrodymais pagrįstos per eismo įvykį padarytos žalos dydžio išmoką.

Įlenkimai ir sugadinimai nebūtų galėję surūdyti praėjus vienai dienai.

"Sugadinimai yra seni, todėl tikrai neturime pagrindo pripažinti visų klientės norų. Po eismo įvykio atsiradę įlenkimai ir sugadinimai nebūtų galėję surūdyti praėjus vienai dienai. Durys ir centrinė buferio dalis apgadinti anksčiau, aiškiai matyti, kad atsitrenkta į kampuotą stulpą. Tai galėjo būti padaryta bet kuriuo laiku, o vairuotojas įmonės vadovo galbūt neinformavo", – svarstė V.Paškevičius.

Draudimo kompanija sutinka atlyginti kiek daugiau nei 1,6 tūkst. eurų.

Tai netenkina į ginčą įsivėlusios "Unimars" vadovės.

"Tai nesąžiningas sprendimas. Pareiškiau bendrovei pretenziją, vyko susirašinėjimas, o oficialaus argumentų išdėstymo, kodėl tik iš dalies patenkinamas mano prašymas, sulaukiau tik praėjusią savaitę", – apmaudą liejo N.Mamonova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Guikv jjj

Guikv jjj portretas
Analogiska situacija praejau prieš 10 metu,nusisamdziau advokatą ir laimėjau teismą,tik kainavo nervu,laiko ir kol neivyko teismas,neatidave masinos....bet jau buvo principo reikalas .....

Anonimas

Anonimas portretas
Prie ko cia ERGO draudimas, jei masina drausta BTA kasko draudimu.

r

r portretas
O , cia pasirodo ne man vienam atrodo , kad Ergo suda mala. Turiu ne savo valia , bet banko norais automobili apsidraudes toje saraskinu kontoroje. Viena diena prie darbo radau savo automobili apgadinta kito automobilio. Na zinokit , koks is si pi si ne ji mas po to prasidejo , tai straipsnio neuzteks. Toliau visi bekit nuo tos saraskinu kontoros.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių