Po „Darom“ akcijos – priekaištai Klaipėdos valdžiai

Visuotinės švarinimosi akcijos „Darom“ organizatoriai džiaugėsi, jog uostamiesčio viešosiose vietose mažėja šiukšlių, tačiau pažėrė priekaištų Klaipėdos savivaldybei.

„Mes siūlytume, kad tą dieną, kai vyksta „Darom“ akcija, mieste neorganizuoti kitų renginių“, - ragino akcijos „Darom 2012“ Klaipėdos regiono vadovė Vilma Grigišaitė-Tamolienė.

Meras Vytautas Grubliauskas suprato, jog, paties žodžiais tariant, kankorėžis buvo mestas į jo daržą, nes tą pačią dieną, kai visi buvo kviečiami švarinti miestą, uostamiesčio vadovas surengė pirmuosius Maldos pusryčius, kuriuose dalyvavo nemažai žmonių.

V.Grigišaitė-Tamolienė taip pat priekaištavo, jog savivaldybė per mažai rūpinosi akcijos „Darom“ viešinimu.

„Manau, kad savivaldybės interneto svetainėje turi būti visa informacija apie akciją „Darom“, o dabar net girdėjome priekaištą iš vienos organizacijos, kad jos atstovai skambino bent penkiems valdininkams ir jie net negalėjo nurodyti akcijos organizatorių kontaktų“, - tvirtino savanoriškai akciją organizuojanti moteris.

V.Grubliauskas pastebėjo, jog aktyvesni turi būti ir patys organizatoriai – ne tik rašyti raštus, bet prašyti susitikti ir viską aptarti, išsakyti savo rūpesčius.

Todėl buvo sutarta, jog dar šių metų pabaigoje bus sudaryta darbo grupė, kurioje bus akcijos organizatorių, savivaldybės, „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro“, atliekų vežėjų atstovų.

Šiemet per „Darom“ akciją jos dalyviai buvo kviečiami tvarkyti 52 teritorijas, tačiau sutvarkytos tik 34, nes kai kurios pasirodė esančios nepatrauklios, per toli.

Akcijoje Klaipėdoje dalyvavo iki 10 tūkst. žmonių, kurie surinko 18,2 tonos atliekų.

Klaipėdos savivaldybė švaros mėnesiais yra paskelbusi balandį ir gegužę, todėl talkos dar vyks. „Mes ir patys dar nebuvo išėję tvarkyti miesto, o tai reikia daryti“, - pripažino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Dar viena problema – valstybinės žemės sklypai, kurie yra išnuomoti, tačiau verslininkai juose nieko nedaro, tad jie tapo netvarkomais šabakštynais.

J.Simonavičiūtė žadėjo, kad bus ieškoma būdų, kaip tokių teritorijų nuomininkus prispausti susitvarkyti.

Skaičiai

Per „Darom“ akciją Klaipėdoje surinkta atliekų:

2012 m. – 18,2 t

2011 m. – 30,94 t

2010 m. – 327 t



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Organizatoriai , kita kart pasirūpinkite inventoriumi, ne vien maišais. Juokinga žiūrėti, kai parke žmonės rinko šiukšles, o pernykščius lapus paliko...

Petrui

Petrui portretas
Tai tau Petrai reikėjo pasiimti grėblį ir eiti griebti, o ne čia tauškėti dabar, kaip kažkas kažkur kažkuo nepasirūpino :)

studentas

studentas portretas
2010m pagrindinius akcijos DAROM organizacinius darbus atliko Apvalusis Stalas ir aktyvūs jauni žmonės ( ne koordinatorė ). Tik retas tai žino ar prisimena
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių