Po dramatiškų rungtynių KU pateko į pusfinalį

Vilniuje Klaipėdos universitetas (KU) iššvaistė pirmosiose rungtynėse įgytą 16 taškų persvarą ir pralaimėjo Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) rezultatu 89:100 (23:25, 15:30, 19:21, 32:24), tačiau tai nesutrukdė klaipėdiečiams žengti į pusfinalį.

Uostamiesčio ekipa į sostinę atvyko stipriausios sudėties, tačiau buvo priblokšta varžovų kovingumo. Pirmajame ketvirtyje vyko apylygė kova, tačiau antrajame kėlinuke klaipėdiečiui Deividui Gailiui patyrus traumą svečiai sutriko. Šeimininkai greit pasinaudojo sumaištimi svečių gretose ir įgijo reikiamą pranašumą bendrai pergalei po dviejų rungtynių.

Trečiajame ketvirtyje VGTU krepšininkai pasiekė net 23 taškų persvarą ir buvo arti taip trokštamos sėkmės, tačiau svečiai neleido varžovams dar labiau padidinti rezultatą. Tritaškį pataikė J.Žurna, D.Vaitelis ir skirtumas vėl sumažėjo iki „slidaus“ 18 taškų.

Paskutiniajame kėlinuke klaipėdiečiai jau nebejuokavo, o komandą į priekį tempė lyderis Martynas Mažeika, kurį stabdyti sunkiai sekėsi visai vilniečių komandai. Rungtynių pabaigoje KU sumažino atsilikimą iki tinkamo 11 taškų ir pralaimėjo rungtynes, tačiau šventė bendrą pergalę po dviejų rungtynių ir pateko į pusfinalį. Pirmosiose rungtynėse KU laimėjo 16 taškų persvara.

„Reikia pažymėti, jog varžovai - gerai subalansuota komanda ir ji buvo verta finalo ketverto. Deja, į jį patekti norėjome ir mes, tad viena ekipa jau dabar turi pasitraukti iš kovos“,- po rungtynių liaupses varžovams žarstė KU strategas Mindaugas Mockus.

„Apmaudu, tačiau ką padarysi. Jie profesionalai, mes mėgėjai ir tuo viskas pasakyta“,- kalbėjo reguliariojo sezono nugalėtojų komandos vyriausiasis treneris Gintaras Šerkšnas.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių