Po draugo mirties – į gatvę

"Tokios neteisybės, kokią patyriau, negalėjau net įsivaizduoti. Po daugybės po vienu stogu su draugu praleistų metų, jau rytoj atsidursiu gatvėje", – pro ašaras kalbėjo 73 metų klaipėdietė Tamara Marcinkevič.

Į nepavydėtiną situaciją patekusi klaipėdietė pasijautė taip pat, kaip pasakos herojė, likusi prie suskilusios geldos. "Tokios neteisybės, kokią patyriau, negalėjau net įsivaizduoti. Po daugybės po vienu stogu su draugu praleistų metų, jau rytoj atsidursiu gatvėje", – pro ašaras kalbėjo 73 metų Tamara Marcinkevič.

Vyriškiui buvo penktoji

Bet kuris teisininkas, išgirdęs šios moters istoriją, pakartotų tą patį – tai yra gyvenimo nesusituokus pasekmė.

Pati T.Marcinkevič įsitikinusi, kad gyvenimas turi būti grįstas ne vien popieriais, bet ir žmogiškais santykiais.

Pati ilgus metus dirbusi įmonėje "Trinyčiai", teisme dalyvaudavusi kaip liaudies tarėja, pati ne vienam patardavusi ir padėdavusi dabar moteris atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje.

Moteris pasakojo 1993 m. pradėjusi bendrą gyvenimą Su Trofimu R. iš didelės meilės.

Iki tol šis vyras turėjęs keturias žmonas. Ji buvusi penktoji, bet paskutinė ir labiausiai mylima. Tiesa, formaliųjų santuokos dalykų pora nebuvo sutvarkiusi.

Kai susitarė gyventi drauge, abu jau buvo pakankamai brandaus amžiaus, turėjo suaugusių vaikų.

Prižiūrėjo sugyventinio mamą

Dabar prisimindama prieš trejus metus mirusio sugyventinio bendro gyvenimo pradžioje pasakytus žodžius moteris apsipila ašaromis.

"Tada jis mano dukrai pasakė, kad ramiai gyventų mano bute Poilsio gatvėje ir augintų savo vaikus. O mes abu gyvenome jo namuose Pušyno gatvėje. Tada dar buvo gyva jo senutė mama.

Juk ne kas kitas, o aš ją nukaršinau ir palaidojau. Galvojome pirkti namą, taupėme pinigus. Buvau pratusi pasitikėti savo žmogumi, santaupas dėjome į jo sąskaitas", – pasakojo moteris.

Ji vis prisimena, jog kartą pokalbio apie ateities planus metu sugyventinis jai nedviprasmiškai pasakė, kad ji galinti nesijaudinti dėl savo pinigų dalies, ji esanti atskiroje banko sąskaitoje. Jei kas nutiktų, ji galėsianti pasiimti savo dalį.

Žada gyventi kieme

Dabar T.Marcinkevič žino, kad gruodžio 5-ąją jai teks išeiti iš namų, kuriuose praleido pastaruosius 20 metų. Svarstydama, ką tą dieną veiks, pensininkė tikino gyvensianti tiesiog kieme tarp krūvos savo daiktų.

Moteris prisimena kiekvieną paskutiniųjų sugyventinio gyvenimo dienų smulkmeną, nors praėjo jau treji metai.

Jos tikinimu, pasiligojęs vyras tik ketino raštu išreikšti savo paskutinę valią, bet to padaryti nespėjo. Jis tik žodžiu pasakė butą paliksiąs sūnui, bet su sąlyga, kad T.Marcinkevič jame liks iki gyvos galvos.

Vėliau paaiškėjo, kad testamentas vis dėlto yra. Pasak šio dokumento, vienintelis paveldėtojas – velionio sūnus.

Moteris nusprendė užginčyti testamentą. Ji įsitikinusi, kad jis buvo surašytas po jos draugo mirties. Bylinėjimasis užtruko.

Po trejų metų nuo sugyventinio mirties, įsiteisėjus teismo sprendimui, kuriuo T.Marcinkevič ieškinys buvo atmestas kaip nepagrįstas, vykdomoji byla pasiekė antstolį Joną Petriką.

Padeda ligotam kaimynui

Veikiausiai gruodžio 5-ąją iš buto Pušyno gatvėje bus išnešti paskutiniai moters daiktai. Didžioji jų dalis iš ten buvo išgabenta po gaisro, kilusio pernai gruodžio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisei

teisei portretas
Nemanau, kad galima kreiptis dėl pripažinimo daline nuosavybe. Na nebent norima dar advokatams susimokėti. Įsiteisėjus teismo sprendimui dėl paveldėjimo, su lyg akimirka sūnus tą butą gali perleisti tretiesiems asmenims.

Jojo

Jojo portretas
Ačiū Dievui, kad būstas sūnui liko. Juk šita motera turi savo butą, o duktė su anūku tegul ieško būdų pasirūpinti savu būstu. Ką tėvas davė sūnui jei turėjo 4 žmonas ir dar penktą sugyventinę? Manau, kad nieko, tai butas sūnui tikrai priklauso. Tokių barakudų ieškančių senių su butais ir namais daug veisiasi.

to manau

to manau portretas
Neprapuls senelė, tik vyrai dabar deficitas.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    2
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    1
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių