Po gaisro Kuršių nerijoje – apribojimai lankytis Neringos miškuose

Neringos savivaldybė ketvirtadienį apribojo fizinių asmenų lankymąsi jos administruojamoje teritorijoje esančiuose miškuose.

Kaip pranešė savivaldybė, sprendimas priimtas dėl didelio miškų gaisringumo pavojaus ir įvertinus trečiadienį Rusijai priklausančioje Kuršių nerijos teritorijoje kilusį gaisrą.

Anot Neringos savivaldybės administracijos Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjo Raimondo Žičkaus, apribojimai bus atšaukti pasikeitus meteorologinėms sąlygoms, kai miškų gaisringumas pasieks antrą klasę. Šiuo metu gaisringumas Neringoje siekia trečią klasę.

„Padidėjus gaisrų pavojui Neringos savivaldybė kreipiasi į gyventojus ir kurorto lankytojus prašydama elgtis atsakingai bei primena, kad didžiulio gaisro priežastimi gali tapti numesta cigaretės nuorūka, į dangų paleistas dangaus žibintas ar numestos stiklo šukės“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Taip pat kurorto gyventojai ir svečiai įspėjami, kad pirotechnikos priemones naudoti galima tik suderinus vietą ir gavus savivaldybės leidimą. Fejerverkai be leidimo Neringos kurorte gali būti leidžiami tik valstybinių švenčių dienomis.

Apie pastebėtus gaisrus Neringoje lankytojai prašomi informuoti Bendrosios pagalbos telefonu 112, taip pat aplinkos apsaugos darbuotojus, policiją, priešgaisrines, miškų ar kitas tarnybas.

Gaisras Kuršių nerijoje Karaliaučiaus srityje kilo trečiadienį apie 13 valandą. Netoli gyvenvietės Morskojė įsiplieskusi ugnis buvo apėmusi 15 hektarų. Tą patį vakarą gaisras lokalizuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių