Po gyventojų piketo – derybos

Prieš savaitę I.Kanto gatvėje tarp 9-o ir 17-o namų virusios nepatenkintų gyventojų aistros baigėsi taika.

Į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus kabinetą susirinkę žmonės miesto valdžiai išsakė savo nuogąstavimus. Gyventojus į susitikimą su miesto vadovais atlydėjo ir Seimo narys Naglis Puteikis.

Ginčas buvo kilęs dėl remonto darbų šių namų kieme. Dar 2016 m. nuspręsta sutvarkyti kiemo asfalto dangą, įkurdinti antrąją įvažą į kiemą.

Didžiausios aistros kilo dėl 13 kertamų medžių. Tačiau įdomiausia, kad į piketą, kuriame teko prašyti dalyvauti net policijos pareigūnų, susirinko visai kito kiemo gyventojai, atpėdinę iš Medžiotojų g. Savivaldybėje susibūrė ir remonto sulaukusių kiemų, ir Medžiotojų g. gyventojai.

"Panašu, kad radome konsensusą. Vis dėlto buvo pripažinta, kad kelio dangos remontą reikia daryti taip, kaip numatyta projekte. Nusprendėme, kad Saugaus eismo komisija išnagrinės ir pateiks siūlymus, kaip organizuoti eismą šiame kieme", – aiškino savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda.

Labiausiai žmonės pyksta, kad atsiras antra įvaža. Esą visi kiaurai važinės, todėl gyventojų gyvenimo kokybė tik pablogės.

"Bet reikia įvertinti ir tai, kad, nutikus didesnei nelaimei, net ugniagesių automobilis įstrigtų, jei nebūtų kitos įvažos. O jei spūstis ar sugestų koks nors automobilis? Visi juk būtų įkalinti kieme", – svarstė L.Dūda.

Panašu, kad visos konflikto pusės išsiaiškino tai, kas buvo miglota.

"Juk kieme buvo purvynas, o dabar atsiras nauja danga. Gal vertėtų džiaugtis, o ne piktintis. Gal iš pavydo kaimynai piketuoja?" – šypsojosi L.Dūda.

Gyventojų priekaištams dėl kertamų medžių numaldyti buvo pateiktos komisijos išvados, kuriose smulkiai aprašyta jų būklė.

"Kai kurie medžiai buvo pasvirę ant automobilių stovėjimo vietų. Vieną dieną, po geros audros, jie tikrai būtų žnektelėję ant kažkieno mašinų. Negalima laukti laimės iš blogo medžio", – pastebėjo L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JŪRA

JŪRA portretas
JEI RAŠOTE KOMENTARUS TAI RAŠYKITE TEISINGUS FAKTUS. STRAIPSNIS NEATITINKA TIKROVĖS. PROTESTUOTA NE DĖL KERTAMŲ MEDŽIŲ, O DĖL ŠALIGATVIŲ PANAIKINIMO. PASIŽIŪRĖKITE, MIELI PONAI, KAIP MEDŽIOTOJŲ, GINTARO GATVĖS GYVENTOJAI IR LCC STUDENTAI TURĖS GATVĖMIS VAIKŠČIOTI. KUR JŲ SAUGUMAS? O DĖL GAISRINIŲ MAŠINŲ, NEGI JOS TOKIOS MENKOS, KAD ANT ŠALIGATVIO NEUŽVAŽIUOTŲ. SUDARKĖ KIEMĄ, IŠŠVAISTĖ LĖŠAS, O SKUNDŽIASI KAD BIUDŽETUI NEUŽTENKA LĖŠŲ.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Kitos lėšos, Tika? Deja, tos pačios, kurias sunešame mes per mokesčius ir iš kurių savivaldybei algas mokame. Šis kiemo "tvarkymas" dar kartą rodo, kad mūsų lėšas savivaldybė naudoja kvailai (ar atvirkščiai, gudriai, bet nesąžiningai).

Tika

Tika portretas
gal jūs žmonės nebegerkite daugiau, nes iš komentarų matosi, kad nesusigaudote realybėje. Vieniems vaidenasi sąskaitos už nukirstus medžius, kitiems už kiemo tvarkymą. Čia yra visai kitos savivaldybės lėšos ir už tuos darbus apmoka savivaldybė. Vieni nežino ir platina informaciją kitiems.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių