Po informatikos egzamino prasidėjo kaltųjų paieškos

„Mano kompiuteris „lagino“ ir visai manęs neklausė, be to egzaminą atlikinėjau sena programa“, – piktinosi abiturientas Dalius Pamedytis, pasakodamas apie trečiadienį įvykusį valstybinį informacinių technologijų egzaminą.

Pasak jaunuolio – užduotims atlikti skirto laiko buvo per mažai, o „Naujakiemio“ suaugusiųjų gimnazijos komisijoje sėdėjo nekompetetingi asmenys.

Nusivylė egzamino tvarka

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje besimokantis dvyliktokas atskleidė, prieš egzaminą tikėjęsis maksimalaus įvertinimo, tačiau po jo – jaunuolio nuomonė pasikeitė.

„Šiais metais buvo žymiai sunkiau –  atsirado naujų užduočių, atlikimo sistema nebuvo iki galo išaiškinta, o pirmasis programavimo uždavinys pasirodė labai apgaulingas“,– skundėsi jaunuolis, svajojantis studijuoti Vilniaus universitete.

Panašios nuomonės buvo ir toje pačioje gimnazijoje besimokantys jo klasės draugai, sutikdami, kad „egzaminas naujas, todėl ir įtampos daugiau“.

„Visa reikiama informacija buvo pateikta egzamino pradžioje, kas klausėsi – suprato“, – į gargždiškių pastabas atsakė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė,
pabrėždama, jog dažniausiai tokius skundus išsako per gerai apie save galvojantys dvyliktokai.

„Pasitaiko, kad per egzaminą nepasiseka, tačiau nereikėtų visur ieškoti kaltų“,– pastebėjo ji.

Svarbiausia, jog nedingo elektra

Šiais metais Klaipėdoje valstybinį informacinių technologijų brandos egzaminą buvo pasirinkę laikyti 117 dvyliktokų. Dėl įvairių priežasčių 10 iš jų neatvyko.


Daugeliui abiturientų šis egzaminas nebuvo didelis išbandymas. Jie galėjo atlikti tik pirmąsias užduotis – testą ir dalis, skirtas „Microsoft office“ paketui. Programavimo praktiniai uždaviniai nebuvo privalomi.
Informacinių technologijų valstybinis brandos egzaminas buvo pirmasis, vykdomas elektroninėje egzamino užduoties atlikimo sistemoje.

Klaipėdos „Ąžuolyno" gimnazijos direktorės Vilijos Prižgintienės nuomone, šis naujoviškas žinių patikrinimas vyko sklandžiai. „Elektra nedingo, kompiuteriai veikė, vėtros nesiautė“,- juokavo ji, prisimindama, kaip ankstesniais metais visoje Klaipėdoje šio egzamino metu buvo dingusi elektra.

Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, pagrindinės sesijos rezultatai turėtų paaiškėti iki liepos 12 dienos. Tačiau jų tikimasis sulaukti anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Taigi mielas jaunimėli,laikas į kompiuterį pažiūrėti kaip į darbo įrankį, kurio pagalba teks dirbti įvairiose sunkiai įkandamose programose, o ne žaidimėlius...

vardas

vardas portretas
Daug netikslumų: 1. Jokia užduoties dalis nebuvo ir nėra privaloma 2. Teksto tvarkymo ir skaičiuoklės užduotis nebuvo skirta Microsoft produktams 3. Sena programa? Kiek suprantu, buvo naudojamos net keturios (testui, tekstui, skaičiuoklei ir programavimui). Apie kurią čia kalbama? :]

siaip

siaip portretas
vien tai pasako apie mokini: Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje besimokantis dvyliktokas atskleidė, prieš egzaminą tikėjęsis maksimalaus įvertinimo, tačiau po jo – jaunuolio nuomonė pasikeitė. o siaip laiko normaliai besimokanciam net per daug.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių