Po įspėjimo pradėjo tvarkytis: uostamiestyje suverstos padangų krūvos ėmė mažėti

Paskelbus apie senomis padangomis teršiamą teritoriją Šilutės plente, buvo imtasi veiksmų. Po atviru dangumi suverstos nebereikalingų padangų krūvos ėmė mažėti.

Prieš dvi savaites dienraštis rašė apie netvarką prie padangų prekyba ir montavimu užsiimančių įmonių.

Tąkart Šilutės pl. 52A veikiančių autoservisų atstovai sakė patys nesulaukiantys, kada naudotas padangas išveš atsakingi asmenys.

Esą tai kasmetė problema, su kuria susiduria dauguma autoservisų, nes stringa utilizavimas.

Pasirodžius publikacijai, dar tą pačią dieną į vietą nuvyko ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai.

Miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Daina Žvinklienė teigė, kad įmonių vadovai buvo įspėti apsikuopti ir savo žodžio laikėsi.

"Rugsėjo 4 d. buvo atliktas patikrinimas prie autoserviso, esančio Šilutės pl. 52A. Už pastato rastos sukrautos nenaudojamos padangos. Atsakingi asmenys nurodė, kad yra sudaryta sutartis su "Ekobaze", kuri, prisikaupus padangoms, jas išveža. Rugsėjo 10 d. patikrinimo metu nustatyta, kad padangos buvo išvežtos", – informavo D.Žvinklienė.

Vis dėlto praėjus dar savaitei žurnalistai užfiksavo, kad prie autoservisų Šilutės plente ir toliau kraunamos senos padangos – arba dar nespėtos išvežti, arba autoservisų darbuotojai paprasčiausiai neturi kur jų dėti.

Kaip paaiškėjo, įstatymai to daryti nedraudžia.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Romualdas Dužinas dienraščiui teigė, kad taršos leidimai autoservisų vadovams nėra privalomi.

Esą padangos – nepavojingos atliekos ir įmonių teritorijoje gali būti kraunamos metus laiko.

Nekontroliuojamas yra ir padangų kiekis.

"Žinoma, viską reikia daryti proto ribose. Vienintelis dalykas, kurį jie turi vykdyti, tai vesti padangų apskaitą", – informavo R.Dužinas.


Šiame straipsnyje: padangos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Senos padangos yra atliekos ir ir gana pavojingos, bet kart paėmus tai gryni piningaiir naujos darbo vietos.Šito nenori suprasti mūsų savivaldybės.Ar ir toliau rinksime į savivaldybę tokius lodorius kuriems nerūpi mūsų vaikų ateitis,tada valio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių