Klaipėdos mieste – keistos zonos

Kokios vietos po kojomis slepia elektromagnetinius laukus, kurie byloja apie požeminius vandenų srautus ar geologinius žemės lūžius? Energiškai veikiančius tam tikrus žemės taškus mokslininkai vadina geopatogeninėmis zonomis. Prabylama net apie tai, kad pelkėtoje vietoje įsikūręs uostamiestis gali būti išmargintas tokiomis teritorijomis.

Kokios vietos po kojomis slepia elektromagnetinius laukus, kurie byloja apie požeminius vandenų srautus ar geologinius žemės lūžius? Energiškai veikiančius tam tikrus žemės taškus mokslininkai vadina geopatogeninėmis zonomis. Prabylama net apie tai, kad pelkėtoje vietoje įsikūręs uostamiestis gali būti išmargintas tokiomis teritorijomis.

Tiria energijos anomalijas

"Klaipėda gali būti Sankt Peterburgo analogas. Tyrinėdami, kodėl ištisi miesto kvartalai pasižymi didesniu sergamumu tam tikromis ligomis, rusų mokslininkai išsiaiškino, kad miestas plėtėsi į tas vietas, kuriose yra geopatogeninių zonų. Paprasčiau tariant, žmonės įsikūrė ten, kur po gyvenamaisiais namais teka požeminės upės, fiksuojami tektoniniai žemės plutos lūžiai", – perspėjo Geologijos ir geografijos instituto Radioizotopinių tyrimų laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Rimantas Petrošius.

Geopatogeninės zonos – tai nepastovūs ir suskaidyti žemės spinduliuojami elektromagnetiniai laukai.

"Nuo seno yra žinomos vietos, kur žmonės blogiau miega, juos kamuoja ligos, prasčiau auga augalai, o gyvi organizmai jaučia diskomfortą. Anksčiau žmonės plačiau naudojosi savo intuicija, o šiais laikais žmogus labai civilizuotas, jis pamiršo kažkada turėtus įgūdžius", – aiškino R.Petrošius.

Paveikė Velnio duobė

Energetiškai gerų vietų ieškotojai nuo seno tam pasitelkdavo virgules. Tačiau šiais laikais jas keičia radiostezijos matavimų prietaisai.

"Reikia turėtų įvairių žinių – fizikos, biologijos, geologijos ir net medicinos. Aš pats esu fizikas ir su geoaktyviomis arba kitaip vadinamomis geopatogeninėmis zonomis teko pačiam susipažinti. Gaila, uostamiesčio netyrinėjau, tačiau teko tyrinėti prie Aukštadvario esančią Velnio duobę. Ši piltuvo formos žemės loma – ryškus geopatogeninės zonos pavyzdys", – pasakojo R.Petrošius.

Esą šios zonos poveikį patyrė Velnio duobėje koncertą rengęs Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir jo vadovas profesorius Donatas Katkus.

"Sukasi galva, širdį spaudžia, jaučiamas silpnumas. Man po praleistos ten dienos sutriko sveikata. Šioje vietoje yra įvairių geodezinių laukų anomalija. Matavau geomagnetinius laukus ir užfiksavau labai didelius pasikeitimus", – kalbėjo R.Petrošius.

Specialistas su kolega yra net tyrinėjęs vadinamąsias juodąsias dėmes keliuose.

"Esame nustatę, kad tokios juodosios dėmės taip pat gali susidaryti dėl žemės tektoninių lūžių. Tarp Vilniaus ir Nemenčinės yra toks taškas, ir manome, kad dėl žemės pamato lūžio", – tikino specialistas.

Lūžis gatvės viduryje

Dienraštis "Klaipėda" kartu su uostamiesčio parapsichologu Kęstučiu Dubicku pamėgino patikrinti, kokią energiją spinduliuoja tam tikros uostamiesčio vietos.
Pirmuoju taikiniu tapo Klaipėdos savivaldybės pastatas. Tačiau vos K.Dubickas, nešinas virgulėmis, patraukė valdžios namų link, Liepų gatvės viduryje šios staiga susikryžiavo. Parapsichologas kelis kartus pakartojo savo matavimus ir nusistebėjo konstatuodamas, kad pačiame gatvės centre yra anomalinė vieta.

"Gal teka vanduo po žeme? Nejaugi komunikacijos būtų tiesiamos gatvės viduriu?" – stebėjosi vyras.

R.Petrošius taip pat palaikė mintį, kad virgulės veikiausiai parodė požeminį vandenį.

"Gali būti smulkus tektoninis lūžis. O gal šioje vietoje būta požeminės slėptuvės?" – versiją kėlė R.Petrošius.

K.Dubickas šioje vietoje prisiminė vokiečių gydytoją Ernstą Hartmanną, kuris atrado energetinį tinklą, vėliau pavadintą jo vardu.

"Hartmano tinkle energijos srautai yra nukreipti lygiagrečiai su geografiniais meridianais – iš Pietų į Šiaurę ir iš Vakarų į Rytus. Energijos linijos kertasi kas 2 metrus iš Pietų į Šiaurę ir kas 2,5 metro iš Vakarų į Rytus. Jų susikirtimo vietose susidaro vadinamieji Hartmano mazgai, kurių skersmuo yra apie 40 cm. Hartmano mazgai – tai zonos, kurių ypač reikėtų vengti", – kalbėjo K.Dubickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linas iš netikiu.com

linas iš netikiu.com portretas
Siūlau prisiminti to mokėtės mokykloje. Realybė nuo tų laikų nepasikeitė: virgulės neveikia, energetinių zonų nebūna ir t.t.

Mda

Mda portretas
Ir kaip galima teigiamai vertinti mūsų politikus, kai jie pas save įsileidžia visokius parapsichologus? Tai gal jau pradėkite tualetinį popierių įkraudinėti ir ant galvos vynioti.

Mda

Mda portretas
Pokalbį pradeda fizikas, o baigia kažkoks parapsichologas. Kas čia per nesamonės?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių