Po Klaipėdos švietimo įstaigų buhalterijų suvienijimo efekto iš karto nelaukia

  • Teksto dydis:

Daugiau nei du milijonai 100 tūkst. litų Klaipėdos savivaldybei kainuos išeitinės išmokos atleidžiamoms uostamiesčio švietimo įstaigų buhalterėms, nes nuo sausio pradžios mieste jau veikia centralizuota miesto ugdymo įstaigų buhalterinė sistema.

Nuo šių metų sausio pradžios Klaipėdos švietimo įstaigų buhalterijos sujungtos į vieningą sistemą. Darželiuose ir mokyklose buhalterių nebėra. Vietoj 200 buvusių buhalterijos darbuotojų jų liko apie šimtas.

Savivaldybės atstovai mano, kad ekonominį šio sprendimo efektą miesto iždas pajus tik kitais metais, kadangi šiemet teks išmokėti išeitines kompensacijas.

Iki pertvarkos švietimo įstaigų buhalterijų išlaikymas miesto biudžetui kainuodavo apie 5,6 mln. litų, dabar tai kainuos 3 mln. litų.

Centralizuota švietimo buhalterija įsikūrė name šalia Klaipėdos savivaldybės pastato Liepų gatvėje, iš kurio praeitą rudenį išsikraustė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus administracija ir fondai. Buhalterijos įrengimas antrajame pastato aukšte kainavo apie 600 tūkst. litų. Ten dirba 46 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
STRAIPSNIO AUTORIUI. Pasidomėkite įstatymais ir pasakykite, ar tikrai išeitinėms kompensacijoms bus išleista nei 2 mln 100 tūkst. litų- juk pasikeitę įstatymai sako, kad jei toks atleistas darbuotojas išeis dirbti į kitą valstybinę įstaigą, jam jokia kompensacija nepriklauso .

kiek zinau..

kiek zinau.. portretas
memelio mokyklose ir gimnazijose,vyksta tokios afioros..kokiu dar neisivaizduojama..

Naujas planas

Naujas planas portretas
Prieš gerą dešimtmetį švietimo buhalterijos buvo apjungtos. Miesto tarybai buvo pristatytas "planas A" ir buhalterijos buvo išskirstytos. Tuomet irgi buvo motyvuojama, kad sutaupysism daug pinigų. "Sutaupėme". Kaltų nėra. Dabar įgyvendinamas "planas B". Ir kaip bus valstybėje pinigų?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių