Po kritikos – vizitai į policiją

Buvusi Klaipėdos tarybos narė Ligita Girskienė, kitus tarybos narius apkaltinusi patyčiomis ir tėškusi mandatą ant stalo, pati bendraudama su paprastais klaipėdiečiais imasi nuostabą keliančių veiksmų. Po kritikos žodžių tuometei politikei gyventojai sulaukė kvietimų į policiją, o per akistatą su šia žinoma moterimi pensininkei pagrasinta net teismais.

Dėl apklausų – nerimo naktys

Po "Klaipėdos" publikacijos "Politikės tikslas – pinigai?" (2017 02 13), kuriame dienraštis į viešumą iškėlė tuometės tarybos narės L.Girskienės verslo planus, Vaidaugų gatvės daugiabučio namo gyventojai, rėžę kritikos politikei, sulaukė kvietimų į policijos apklausas.

"Aš pasakiau viešai, kad netikiu šia ponia. Mano teisė tikėti ar netikėti vienais ar kitais politikais. Tačiau L.Girskienė panoro iškelti man baudžiamąją bylą. Esą ją apšmeižiau. Mano galva, tai yra baisu, tai persekiojimas už kritiką ir nuomonę", – dienraščiui liudijo Svetlana Šamrej.

Sveikatos problemų ir taip turinčią pensininkę tiek įskaudino tampymas po teisėsaugos institucijas, kad moteriai sutriko širdies ritmas.

"O kam tai būtų malonu? Pensininką po policiją tąsyti..." – apie savijautą kalbėjo moteris.

S.Šamrej prisiminė, kad pastarojo susirinkimo metu pati išgirdo L.Girskienės pagrasinimą teismu.

"Tai girdėjo ir kiti žmonės. Šis susirinkimas buvo negausus, atėjo tik keli žmonės. Kol laukėme pradžios, L.Girskienė pasakė, kad man teks susitikti su jos advokatais. Nustebau, sakau, ką padarysi, reikės, tai susitiksime. Bet kodėl va taip prieš gyventojų susirinkimą iškart reikia grasinti teismais? Juk aš stovėjau ir tylėjau. Gal norima, kad iš viso užsičiauptumėme? Kad žodžio prieš nepasakytumėme?" – svarstė S.Šamrej.

Pas tyrėją iškvietė sūnų

Paaiškėjo, kad kvietimus į policiją gavo ir tie, kurių nuomonės net nebuvo cituotos dienraštyje.

"Gal čia tiesiog visus, kurie yra prieš šios buvusios politikės siūlomas paslaugas, dabar tampys į policiją?" – sunerimusios kalbėjo Vaidaugų daugiabučio moterys.

Šio namo gyventoja Irina pasakojo, kaip jai taip pat skambino Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnas, gavęs L.Girskienės skundą.

"Buvo tikinama, kad esą mes ją persekiojame. Netiesa. Jei mūsų name šaukiamas vienas susirinkimas po kito, tai ji persekioja savo komerciniais siūlymais, ne mes ją. Mes jos nenorime. Ir viskas. O ką mes tokio padarėme, jei jos paslaugų nenorime? Kas ją kur puola?" – stebėjosi moteris.

Dar viena šio namo gyventoja Nadežda teigė, kad pas pareigūnus teko žingsniuoti jos sūnui.

"Šaukimo į policiją nenorėtų nė vienas. Kaip vertinti tokį dalyką? Gal spaudimas, kad pakeisčiau nuomonę? Aš nežinau. Juk nieko blogo jai niekas nėra pasakęs. Ji tik to nesupranta. Mano sūnui teko vykti į apklausą. Tačiau aš viliuosi, kad pareigūnai suprato viską. Po straipsnio dar vienas susirinkimas vyko. Jau aiškiai buvo parodyta, kad žmonės nenori šios įmonės paslaugų. Bet, matyt, jiems labai norisi?" – svarstė pensininkė.

Dalijo vizitines korteles

Dienraštis paklausė L.Girskienės, ar ji nemato reikalo atsiprašyti gyventojų, paaiškėjus, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ją pripažino pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Politikė laiku nedeklaravo privačių interesų.

Taip pat konstatuota, kad L.Girskienė pažeidė ir kitas šio įstatymo nuostatas.

Nustatytos aplinkybės komisijai leido spręsti, kad, dalyvaudama gyventojų susirinkime, kurį aprašė dienraštis "Klaipėda" (2017 02 13), L.Girskienė turėjo privatų interesą.

Ji yra įsteigusi bendrovę, kuri teikia namo administravimo paslaugas, yra jos bendrasavininkė bei direktorė, pati pripažino esanti suinteresuota plėtoti bendrovės veiklą, jos veiksmai rodo suinteresuotumą pritraukti galimus klientus.

Taip pat L.Girskienė yra ir DNSB "Bandužiai" pirmininkė.

"L.Girskienė minėjo esanti savivaldybės tarybos narė, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narė, dalijo savo, kaip savivaldybės tarybos narės, vizitines korteles. Tai galėjo paveikti gyventojų nuomonę, nes tarybos nariai turi didesnius įgaliojimus nei eiliniai piliečiai; paskatinti jų apsisprendimą jungtis prie L.Girskienės vadovaujamos DNSB "Bandužiai" arba pasinaudoti bendrovės, kurios bendrasavininkė ir direktorė ji yra, teikiamomis namo administravimo paslaugomis. Tokie L.Girskienės veiksmai prieštarauja įstatymo nuostatoms", – rašoma sprendime.

Klaipėdos savivaldybės tarybos Etikos komisija taip pat pripažino L.Girskienę pažeidus Valstybės politikų elgesio kodeksą.

Kalti – vien tik kiti

Tačiau, net ir paaiškėjus, kad L.Girskienės elgesys prieštaravo įstatymui, pati buvusi politikė savo kaltės neįžvelgia.

Moteris pripažįsta tik tai, kad užmiršo laiku pateikti deklaraciją, tačiau bendravimo su kitaminčiais tono ji nežada keisti.

"Į policijos apklausas vaikščiojo tik tie gyventojai, kurie viešai mane apšmeižė. Ir į teismą vaikščios, jei reikės. Jie mane viešai šmeižia. Jūsų supratimu, turiu sėdėti ir tylėti?" – raštu dienraščiui aiškino L.Girskienė.

Moteris pripažino, kad pareiškimą policijai rašė ir dėl įmonės "Laukininkų valdos" darbuotojos.

"Susirinkimo metu, girdint gyventojams, man grasino, todėl kreipiausi į policiją. O turėjau nesikreipti? Tiesiog laukti, kol įvykdys savo grasinimą?" – retoriškai klausė L.Girskienė.

Dienraščiui atsiųstame atsakyme į klausimus moteris iš esmės nepasinaudojo proga išdėstyti savo argumentus.

Papamokslavusi už tai, kad vėl sulaukė žurnalistų dėmesio, L.Girskienė nuo savo personos nukreipė dėmesį į kitų politikų pavardes.

Paminėjusi Seimo narį Simoną Gentvilą, buvusią tarybos sekretorę Vaidą Žvikienę, L.Girskienė pliekė Artūrą Šulcą ir Leoną Makūną, kliuvo ir Klaipėdos mero žmonai Ingai Grubliauskienei.

"Pasidomėkite, gal tada pasidarys aiškiau, kas "doroja" mane. Paklauskite daugiabučių namų administratorių apie jų kasmet išsimokamus dividendus. Kas paneigs, kad kai kurie savivaldybės aukščiausi politikai ir vadovai negauna savo dalies iš daugiabučių administratorių? Vieni finansine parama rinkimų kampanijai, kiti parama renginiams, akcijoms ir pan. (…) Susisėda savivaldybės administracija su daugiabučių namų administratoriais prie stalo ir tiesiog pasidalina gyvenamųjų rajonų daugiabučius", – miesto valdžią susitarimais kaltino L.Girskienė.

Klerkams – užklausų lavina

O štai nauji faktai, liudijantys, kad L.Girskienė, būdama Klaipėdos tarybos nare, galėjo naudotis tarnybine padėtimi, jos supratimu, nieko ypatingo nereiškia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Razinka

Razinka portretas
Jai Girskienė būtų dirbusi nuo 1989m. visą rajoną būtų užgrobusi, bereikalo buvusį pirminiką žeminote,tai neteisinga. Kodėl Ligita neparodo, kaip sugeba renovuoti namus, užsiimtų savo bendrija, o dabar kovoja su visu pasauliu, skriaudžia gyevntojus, juos gązdina teismais, kas čia darosi, nors juk tai bumerangas,taip ji elgėsi su buvusia valdyba, apkaltino apjuodino ir užsėdo kietai ant sprando bandužiečiams, manau kad dauguma tai supranta bet nenori dirginti sau nervų. Na o Ligita, ko taip dažnai verki,prisimink kaip pati elgeisi, kada draskei bandužius ir vaikčšiojai po butus, kas per mada eiti į svečius nekviestai?

O

O  portretas
man visada svarbiausia yra esmė ir tiesa, o ne simpatijos, draugystės, giminystės, partystės ,korporaciniai interesai, egoizmas, merkantilizmas ar dar kokie velniai, verčiantys žmones meluoti, veidmainiauti, daryti kiaulystes ir niekšybes, bei , galų gale, virsti daržovėmis ... Mano nuomone , tokie "teisingi" straipsniai - "žurnalistinis" dugnas.

to Vaidaugų 7,papildymas

to Vaidaugų 7,papildymas portretas
Tik nemąstantis žmogus gali tikėti tuo,kad Laukininkų valdos darbuotojai iš savo atlyginimų dovanoja remontą laiptinės,per laiką(darbus darytus name)atsiims..........Niekas neperka parduotuvės jei nėra iš jos pelno,o Laukininkų valda tai privati nuosavybė,na kaip parduotuvė......
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių