Po lemiamos pergalės – klaipėdiečių šėlsmas gatvėse

Klaipėdiečiai per šį Europos krepšinio čempionatą taip triukšmingai nešventė dar nė vieno Lietuvos rinktinės laimėjimo, kaip į ketvirtfinalį išvedusios pergalės prieš vokiečius.

Vos baigėsi rungtynės gatvėse pasigirdo kurtinantis triukšmas – šėlo garsinėmis sirenomis, tarškynėmis ir net vuvuzelomis apsiginklavę sirgaliai.

Triukšmingiausi buvo vairuotojai, kurie signalizavo vienas kitam ir visiems praeiviams. Automobilių keleiviai laikė pro langus iškištas trispalves, sykiu su praeiviais skandavo „Mes laimėjom“ ir traukė naująjį krepšinio himną.

Tai, jog klaipėdiečiai nusiteikę pergalei, o ją iškovojus triukšmingai paminėti, buvo akivaizdu jau prieš varžybas. Geltonos, žalios ir raudonos spalvos atributika pasipuošę krepšinio aistruoliai prieš varžybas masiškai pasklido po miestą – vieni traukė į Teatro aikštę, kur transliuojamos varžybos, kiti išsiskirstė po kavines.

Klaipėdiečiai pergalę prieš Vokietijos rinktinę triukšmingiausiai šventė, matyt, ne tik todėl, kad ji lėmė kelialapį į ketvirtfinalį, bet ir todėl, jog masiškai švęsti nesutrukdė oro sąlygos.

Iki šiol po bene kiekvienos Lietuvos rinktinės pergalės Europos krepšinio čempionate Klaipėdoje prapliupdavo liūtis, kuri išblaškydavo sirgalius.

Policijos pareigūnai net juokavo, jog turi pažinčių hidrometeorologijos tarnyboje, tad gali užsakyti prastą orą, kad būtų išvengta incidentų.

Lietuvos rinktinės Vokietijos krepšininkus įveikė rezultatu 84:75 ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame grumsis trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Aha, palei Akropolį vežimėlių kad ištampyta - tai bent džiaugsmas buvo.

ekskologas

ekskologas portretas
veliaveles,pritvirtintos prie automobiliu padidina kuro sanaudas dviem litrais simtui kilometru del vejo pasipriesinimo

mazafaka

mazafaka portretas
alia kiek dziabilu gatvese. svenciat nezinia ka, vat kai cempionata laimes-tada joooo,o dabar tik pfffff.....kad tik nereiktu nusivilt
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių