Po tvarkdarių įspėjimo – pokyčiai

Ilgą laiką nešienauti plotai Baltijos prospekte virto patrauklia erdve. Gyventojai džiaugiasi, kad netvarkingo sklypo savininkai, įpareigoti savivaldybės, apsitvarkė.

Dar neseniai praeivių akis Baltijos prospekte badė apleista teritorija. Gyventojai skundėsi, esą vešlioje žolėje gausu erkių, o tokie šabakštynai darko miesto vaizdą.

Gegužės mėnesį netvarkingą teritoriją įsigiję savininkai sureagavo į savivaldybės raginimus ir ėmėsi veiksmų.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio tikinimu, šįkart, ieškant sklypo šeimininkų, sunkumų nekilo. Jo žodžiais, į raginimus buvo itin greitai sureaguota.

Vis dėlto vedėjas aiškino, kad darbo šiltuoju metų laiku nestinga ir nešienaujamų plotų mieste – apstu.

"Neseniai išsiuntėme reikalavimą sutvarkyti universiteto teritorijoje esančias apleistas pievas, taip pat nemažai skundų gauname iš Tauralaukio, Kalnupės, Žalgirio, Rumpiškės gatvių. Čia mėtosi statybinės atliekos, esti netvarkingi plotai", – sakė pašnekovas.

V.Valys tikino, kad visame mieste šiuo metu yra apie keliolika tvarkytinų teritorijų. Dėl jų į Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojus dažnai kreipiasi nepatenkinti gyventojai.

Pašnekovas įspėjo, esą nesusitvarkius per tam tikrą terminą nuo įpareigojimo, sklypų savininkams gresia nemenkos baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių