Po „Vilties bėgimo“ – skola

"Vilties bėgimo" rezultatus paskelbti pasišovęs šios akcijos sumanytojas vienuolis brolis Benediktas Jurčys teigė, kad svarbiausia yra dalytis viltimi. "Likome skolingi, nes kiekvienas bėgikas mums kainavo 10 eurų", – paklaustas apie pinigus atviravo vienuolis.

Klaipėda – Vilties miestas

11-ąjį kartą surengtas bėgimas yra labdaros akcija, kurios tikslas –  surinkti pinigų Onkologijos centrui.

Valstybė šios vilties vėžiu sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems oazės neišlaiko. Centras išgyvena iš aukų.

Prisidėti prie tokios šventos misijos kasmet pasiryžta vis daugiau žmonių, įmonių ir užsienyje gyvenančių tautiečių.

Vienuoliai Klaipėdą jau yra paskelbę Vilties miestu, nes čia ištisus metus vyksta Vilties renginiai.

Pirmasis ir kol kas gausiausio dalyvių skaičiaus sulaukiantis yra "Vilties bėgimas".

Likome skolingi, nes kiekvienas bėgikas mums kainavo 10 eurų.

Praėjus devynioms dienoms po šio grandiozinio renginio, B.Jurčys pakvietė į bažnyčią, žadėdamas konkrečiai pristatyti, kokios buvo šio renginio išlaidos ir kiek pavyko surinkti aukų.

Į Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią atėjo ne tik pora žurnalistų, bet ir didelis būrys vaikų ir net du žmonės su šunimis.

Vardijo šimtus ir tūkstančius

Brolis Benediktas atviravo po bėgimo sulaukęs 200 trumpųjų žinučių, kuriose buvo įrašyta: "Ačiū".

Šį kartą bėgime dalyvavo 3 702 bėgikai, 240 vaikų su šeimos nariais, kurie nubėgo 400 metrų.

"Finišą kirto 10 tūkst. žmonių, tai yra panašiai tiek pat, kiek pernai. Šiemet turėjome naujovę – kvietėme sudaryti komandas, jų užregistruota 200. Bėgime dalyvavo žmonės iš devynių užsienio šalių: Belgijos, Ukrainos, Jungtinės Karalystės, Turkijos, Rusijos, Baltarusijos, JAV, Latvijos, Armėnijos. Vyriausias dalyvis, gimęs 1926 m., bėgo penkis kilometrus. Vienas trejų metų berniukas bėgo tris kilometrus. Kai kurios moterys turėjo du numerius, tai reiškia, kad jos laukiasi, tad vienas numeris žymėjo jas, kitas – jų būsimus vaikus. Jauniausi bėgimo dalyviai sėdėjo arba gulėjo tėvų stumiamuose vežimėliuose. Tokio kito "Vilties bėgimo" visame pasaulyje nėra!" – džiaugėsi B.Jurčys.

Vienuoliai bei renginio organizatoriai apdovanojo gausiausias komandas subūrusius Klaipėdos moksleivius.

Vydūno gimnazijos 3M klasės komanda suvienijo 32 narius, "Versmės" progimnazijos šeštokai subūrė 54 žmonių būrį, o "Sendvario" progimnazijos vaikai į vieną komandą sutelkė net 94 bėgikus.

Lygino su Kaunu ir Londonu

Šunų augintojai, bėgę su savo keturkojais, jiems skirtą prizą – šunų maisto paaukojo gyvūnų prieglaudai "Linksmosios pėdutės".

Klaipėdos miesto ir apskrities lengvosios atletikos federacijos prezidentas Virginijus Jurgelevičius vardijo aukas, kurias skyrė Onkologijos centro išlaikymui: 1 tūkst. eurų šiam tikslui paaukojo federacija, 3 tūkst. – visuomeninė organizacija, kuriai priklauso, nariai, dar 1 tūkst. eurų paaukojo privatūs asmenys.

Brolis Benediktas minėjo, kad "Vilties bėgimo" startinis mokestis yra kur kas mažesnis, palyginti su Kauno ir, ką bekalbėti, Londono maratonu.

"Tai ne komercinis, o labdaros renginys. Kai bėgame, sergančių žmonių viltis pasveikti auga", – teigė prie tribūnos vienuolis.

Paklaustas, kokia suma iš "Vilties bėgimo" šiemet pavyks paremti Onkologijos centrą, B.Jurčys patikino, kad ne pinigai čia svarbiausi, o kalbant apie eurus, pasirodo, organizatoriai, dar liko nemažai skolingi, nes vienam bėgikui išleista ne mažiau kaip 10 eurų.

Kalba apie išleistus ir surinktus pinigus tuo ir baigėsi.

Paklaustas, kaip galvoja bristi iš skolos, vienuolis paaiškino, kad pranciškonai yra elgetaujantis ordinas, tad tai ir ketina daryti.

B.Jurčio pateikta informacija

šiemet 42 km bėgo – 40,

21 km – 102,

10 km – 512,

5 km – 1 216,

2,9 km – 1 335,

0,75 km – 497 žmonės.

Iš startinio mokesčio surinkta aukų 2 2201,75 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Po reklaminės akcijos likusias skolas sumokės onkologiniai ligonai?

Arvydas

Arvydas portretas
Bėgimas gerai atrakcija, miestui ir nuotaika šventinė mieste kaip ir gerai. O dėl pinigėlių velnias žino kur jie nueina. Nes matant su kokiais džipukais broliai vienuoliai važinėja.... Tai susimąstai dėl pinigėlių

Klp

Klp portretas
Kas norėjo tas ir aukojo. Svarbiausia, kad yra žmonės kuriems rūpi ligoniai ir jų dvasinė sveikata
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių