Poilsiautojai pajūryje pasigedo vaistinių

Karštas dienas paplūdimiuose leidžiantys ir prastai pasijautę poilsiautojai pajūryje pasigenda vaistinių. Specialistų teigimu, jų šioje zonoje steigti neketinama, tačiau sutinkama, kad populiariausi vaistai galėtų atsirasti prekybos centrų lentynose.

Uostamiestyje įsigalint vasariškiems orams, vis daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių traukia prie jūros.

Kai kurie jų išbandymo kaitra neatlaiko, tad netikėtai sunegalavus skubiai prireikia vaistų. Tačiau šioje zonoje jų įsigyti neįmanoma, mat nėra nė vienos vaistinės.

Su tokia situacija šiomis dienomis pasakojo susidūrusi ir viena melnragiškė.

Moters teigimu, pastebėjusi prastai pasijautusią poilsiautoją, ji suskubo ieškoti tokiu atveju būtiniausių medikamentų.

Pati sunegalavusioji vaistų neturėjo, jų nepavyko gauti ir paprašius netoliese buvusios parduotuvės darbuotojų, o vaistinės, kaip minėta, aplink nėra.

Melnragiškė svarstė, kad tokiu atveju bent netoli paplūdimio esančiame prekybos centre galėtų atsirasti nedidelis būtiniausių medikamentų skyrius.

„Baisus dalykas. Toks karštis, tiek poilsiautojų, o nėra kur įsigyti paprasčiausio validolio ar širdies lašų. Kol atvažiuos greitoji, žmogus gali ir nusibaigti. O juk tos mūsų pagyvenusios moterys šliaužia, plaukia, kad tik daugiau nudegtų“, – pastebėjo gyventoja.

Anot Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Asadauskienės, jei poilsiautojams paplūdimiuose prireikia skubios pagalbos, ją suteikti gali čia budintys gelbėtojai.

Vis dėlto pašnekovė pritarė melnragiškės nuomonei, kad populiarūs vaistai galėtų būti parduodami ir prekybos centruose.

„Vaistų požiūriu turiu kitokią nuomonę nei vaistininkai. Plataus vartojimo, populiarūs vaistai, kaip aspirinas ar analginas, galėtų būti didžiuosiuose prekybos tinkluose, o ne tik vaistinėse“, – dėstė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

J.Asadauskienė pridūrė, jog dauguma stipresnių vaistų, kurie yra skirti gydymui, o ne skubiam negalavimui numaldyti, yra receptiniai. Jų be vizito pas gydytoją ir recepto įsigyti neįmanoma. Todėl iš paplūdimio atskubėjęs žmogus šių vaistų vis tiek negalėtų nusipirkti.

Taigi prieš keliaujant į pajūrį poilsiautojai medikamentais raginami pasirūpinti patys.

„Eidami į paplūdimį žmonės turėtų atsinešti reikiamų vaistų, nes kiekvienas žino savo problemas. Vaistinių paplūdimiuose tikrai nesteigsime“, – pastebėjo J.Asadauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
o tamsta garantuotas , kad ryt netapsi invalidu ar ligoniu, ir labai abejoju ,kad tamsta esi super geros sveikatos, nes pagal parašymą matosi kad, jau su galva ne kas.Linkiu sveikatos,,,,,,,,,,

Sveikatos skyriaus vedėjai

Sveikatos skyriaus vedėjai portretas
Pone Asadauskienė, būdama Sveikatos skyriaus vedėja, turbūt žinote, kad būtent Jūsų pamynėtas analginas ir yra RECEPTINIS vaistas? Matomai nelabai... Tai apie kokią prekybos iniciatyvą prekybos centruose galima kalbėti, kuomet skyriaus vedėjai 2 vaistus pamyni iš kurių vienas yra receptinis, kitas taip gali būti receptinis jei dėžutėje yra 100 tablečių.

albonis

albonis portretas
Ligoniams ir invalidams nera ko per tokius karsvius prie juros eiti,reik sedeti namuose ir gerti lasiukus!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių