Poilsiautojų vėsesni orai nebaugina

Ilgąjį savaitgalį pajūrio kurortai laukia lankytojų antplūdžio. Sunkiausia vietos nakvynei bus atrasti Neringoje, poilsiautojų laukiama ir Klaipėdoje, Palangoje, Kretingoje. Šventinį savaitgalį miestai vilios daugybe renginių.

Neringoje – apgultis

Nors ši vasara ir nelepina itin geru oru, tačiau poilsiautojų pajūrio kurortuose ilgąjį savaitgalį trūkti neturėtų. Daugiau lankytojų tikisi sulaukti visi aplinkiniai miestai, o Neringoje prognozuojama tikra svečių apgultis.

"Tai, kad bus lankytojų, tapo aišku dar prieš kelis mėnesius", – pastebėjo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Edita Lubickaitė.

Paskutinę minutę ieškosiantieji nakvynės Neringoje gali likti nieko nepešę, mat viešbučiuose kambariai išgraibstyti jau seniai. Tiesa, veikiausiai keletą laisvų vietų dar gali pasiūlyti privataus sektoriaus atstovai.

"Pastebime tendenciją, kad ilguosius savaitgalius žmonės planuoja iš anksto", – kalbėjo vadovė.

Anot E.Lubickaitės, į kurortą atvykstančiuosius ilgąjį savaitgalį vilios daug renginių, tarp jų – Senųjų amatų dienos, jau startavęs tarptautinis džiazo festivalis "Nida Jazz maratonas 2016", sekmadienį bardas Andrius Kulikauskas Nidoje švęs savo jubiliejų.

Pažers veiklų

Poilsiautojų bei turistų sulaukti tikisi ir Palanga. Tiesa, išskirtinio lankytojų aktyvumo neskubama prognozuoti. Kurorto lankytojų planams įtakos turi ir numatomi orai.

"Apie apgultį sudėtinga kalbėti, kai matai, kokios yra orų prognozės. Nors dabar saulė šviečia, tačiau prognozuojama, kad savaitgalis bus labai lietingas", – penktadienį aiškino Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einanti Egidija Smilingienė.

Tiesa, kurorto viešbučiuose ilgajam savaitgaliui laisvų nakvynės vietų dar yra likę, jų gali pasiūlyti ir privatūs nuomotojai.

Palanga, kaip ir Neringa, poilsiautojus taip pat žada masinti renginiais. Kai kurie jų bus mokami, tačiau papramogauti bus galima ir neišleidžiant eurų – tradiciškai Birutės parke galima pasiklausyti pučiamųjų koncerto "Dūdų vasara", nemokamų renginių pažers kultūrinė erdvė "I love Palanga", vyks šokių vakaras paplūdimyje prie tilto.

"Oro negalime užsisakyti. Prie jūros pagulėti galbūt nepavyks, bet Palangoje tikrai yra ką veikti", – tikino E.Smilingienė.

Atplauks laineris

Būrio atvykstančiųjų artimiausiomis dienomis tikisi ir uostamiestis. Ilgąjį savaitgalį Klaipėdoje tikimasi sulaukti žmonių ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

"Dabar yra pats sezonas, todėl, manau, viešbučiai tikrai yra užpildyti. Yra labai daug grupių, turistų – pats sezono vidurys", – apibendrino Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Gausų lankytojų būrį maždaug trimis tūkstančiais turistų papildys ir sekmadienį atplauksiantis kruizinis laivas "Costa Pacifica".

"Manau, kad tie, kurie ilgajam savaitgaliui atvažiuos į Palangą ar Neringą, tikrai apsilankys ir Klaipėdoje", – prognozavo direktorė.

Klaipėda savo svečius taip pat džiugins renginiais. Šeštadienį ir sekmadienį Šiaurės rage vyks tarptautinis kalvystės pleneras "Keturi vėjai 2016".

Nesnaus ir Kretinga

Gausesnio būrio žmonių tikisi ne tik greta jūros įsikūrę miestai, bet ir kiek nutolę. Šį sekmadienį Kretingos muziejuje rengiama Kretingos dvaro šventė "Vario dūdų ritmu".

Popiet prasidėsiančio ir jau sutemus finišuosiančio renginio metu planuojami teatralizuoti skaitymai, bus atidengta dvaro fontano skulptūra "Mergaitė su vandens skėčiu", nestigs klasikinės muzikos koncertų ir net 3D vaizdo projekcijų.

Anot Kretingos rajono turizmo centro direktorės Adelės Mazeliauskienės, lankytojai šiame krašte turėtų išvysti ir lankomus objektus.

"Turime penkis vienuolynus, labai gražią bažnyčią. Už miesto yra ir japonų sodas. Tikrai yra ką aplankyti ir ką pamatyti", – patikino direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AISKU NEBAUGINA

AISKU NEBAUGINA portretas
Jie juos siutina , nes neturi pasirinkimo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    1
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių