Poilsio namai „Baltija“ dirbs rinkos sąlygomis

Vyriausybė posėdyje patvirtino nutarimą, kuriuo įtvirtinti Saulėlydžio komisijos siūlymai nebefinansuoti valstybės biudžeto lėšomis valstybės įmonės poilsio namų "Baltija", o savininko teises ir pareigas šioje įmonėje perduoti įgyvendinti Ūkio ministerijai.

Šiuo Vyriausybės nutarimu netekusiu galios pripažintas 1994 metų Vyriausybės nutarimas, kuriuo buvo įtvirtintas šių poilsio namų finansavimas iš valstybės biudžeto. Tokiu būdu poilsio namams "Baltija" panaikintos išskirtines sąlygos veikti rinkoje.

Poilsio namai kaip asignavimų valdytojas taip pat išbraukti iš 2009 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo, taip valstybei sutaupant 883 tūkst. litų.

Vyriausybės nutarime įtvirtinta ir nuostata, jog savininko teises ir pareigas šioje valstybės įmonėje iš Vyriausybės kanceliarijos perima Ūkio ministerija.

Vyriausybė, atsižvelgdama į Saulėlydžio komisijos siūlymus, Ūkio ministerijai drauge su kitomis suinteresuotomis ministerijomis yra pavedusi suformuoti poilsio namų "Baltija" valdybą bei parengti įmonės veiklos strategiją ir restruktūrizavimo planą.


Šiame straipsnyje: Auskapoilsio namai Baltija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių