„Poilsio parkas“ sulaukė politikų verdikto

Visuomenininkai pralaimėjo kovą prieš politikus – jie ketvirtadienį vykstančiame miesto tarybos posėdyje pritarė bendrovės „Poilsio parkas“ likvidavimui.

Nors dar prieš posėdį visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink parką“ koordinatorė Jolanta Norkienė prašė atidėti klausimo dėl „Poilsio parko“ likvidavimo, nes esą toks sprendimas yra skubotas, politikai į tokį prašymą neatsižvelgė.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė jiems aiškino, kad „Poilsio parko“ veikla yra neefektyvi, nuostolinga. „Uždarosios akcijos bendrovės funkcija yra uždirbti pelną ir į miesto biudžetą mokėti dividendus. Tokia miesto turto valdymo forma nepasiteisino, todėl bendrovę reikia likviduoti, o jos valdomą turtą turi perimti savivaldybė“, - teigė G.Paulikienė.

Grupė tarybos narių buvo įregistravę alternatyvų sprendimo projektą – UAB „Poilsio parkas“ pertvarkyti į viešąją įstaigą. Tačiau kai atėjo eilė pristatyti šį alternatyvų projektą, vienas jo autorių Arūnas Barbšys patikino, kad sprendimo projektą atsiima.

„Bendrovė „Poilsio parkas“ ir Klaipėdos poilsio parkas yra du skirtingi dalykai ir nereikia jų maišyti bei pigiai politikuoti. Visiems aišku, kad „Poilsio parką“ reikia likviduoti, nes bendrovė yra nuostolinga. Tačiau tai tikrai neturės įtakos Klaipėdos poilsio parko ateičiai“, - tvirtino miesto tarybos narys Rolandas Bražinskas.

Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas teigė supratęs, jog daugiausia diskusijų dėl „Poilsio parko“ likvidavimo kyla todėl, nes esą yra nuogąstaujančių, kad tokiu būdu gali būti „prichvatizuotas“ turtas – žemė, Vasaros estrada.

„Pasakykite būdus, kaip galima pavogti parką?“ – Turto skyriaus vedėjos G.Paulikienės klausė V.Čepas.

„Tokio negalėčiau net susapnuoti“, - tvirtino G.Paulikienė.

Sutarę, jog likviduojant „Poilsio parką“ kaip tik užkertamas kelias „prichvatizuoti“ miesto turtą, Klaipėdos politikai pasisakė už tai, kad reikia likviduoti savivaldybei priklausančią bendrovę.

16 miesto tarybos narių buvo už, 6 prieš, o 3 susilaikė.

Skaičiuojama, jog likviduoti „Poilsio parką“ gali kainuoti apie 100 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cepkiui

Cepkiui portretas
taip pat, kaip ir Skautu gatve.

taigi

taigi portretas
Liberalastai - nieko nauja. Keista ,kad tokiame proletariškame ir įvairiatautiniame mieste metų metais išrenkami liberalastai atstovaujantys stambų kapitalą. Ar žmonės bent žino kokiems visuomenės sluoksniams atstovauja liberalastai?

to 2

to 2 portretas
lebatresai atstovauja meslinaji proletariata , kurs merus remia 100 ooo sumomis. Meslinuosius nagelius kitaip tariant.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių