Poilsio parke pramogas nori organizuoti ir privačios įmonės

Organizuoti pramogas Poilsio parke nori ir privačios įmonės. Pateikti pasiūlymai dėl laipynių iš virvių, alpinizmo sienelės, teniso aikštelės įrengimo.

Poilsio parke baigėsi viena iš pirmojo rekonstrukcijos etapo dalių. Miesto valdžia jau svarsto, kaip būtų galima įgyvendinti antrąją. Jos metu numatyta įrengti įvairias aikšteles, kur galės pramogauti lankytojai, stacionarų tualetą, sutvarkyti dar kelis takus.

Šiems darbams uostamiesčio valdžia šiuo metu lėšų neturi. Kreiptasi finansavimo iš ES fondų pagal Kaliningrado, Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimo programą. Tačiau ar pavyks jį gauti neaišku.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pasakojo, kad sulaukiama pasiūlymų įrengti aikšteles iš privačių įmonių.

Siūloma įrengti laipynes tarp medžių šakų iš virvių, alpinistų laipiojimo sienelę, teniso aikštelę.

„Kol kas nesame galutinai apsisprendę, kokias aikšteles rengsime Poilsio parke. Jas dar galima koreguoti. Aišku, kad tik tiek, kad tualeto niekas nepastatys. Tą reikės daryti savo lėšomis“, – komentavo J.Simonavičiūtė.

Ketvirtadienį vyks miesto tarybos kolegijos posėdis. Jo metu bus svarstoma, koks turi būti Poilsio parko valdymo būdas. J.Simonavičiūtė pabrėžė, kad parkui reikalingas operatorius, kuris žinotų, kas vyksta, ko dar reikia, rūpintųsi renginiais, būtų laiku nušienauta žolė, surinktos šiukšlės, pastebėti sulaužyti suoliukai.

Siūloma, kad parką valdytų ne bendrovė, o savivaldybės biudžetinė įstaiga.

„Visi nori, kad parkas būtų prieinamas ir pigus. Jei pastarąją valdytų privati įmonė, jame esančius aikštelės būtų mokamos. Todėl siūlome, kad tą darytų savivaldybės biudžetinė įstaiga. Mūsų tikslas, kad parke būtų tvarka ir būtų už tai atsakingas asmuo“, – dėstė J.Simonavičiūtė.


Šiame straipsnyje: Poilsio parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Tai jau lenda liberastinės zuikučių ausys :)))

butu gerai

butu gerai portretas
kad belekada galim butu nueiti ten

ausra

ausra portretas
Na bet parke esantys įrengimai turėtų būti prieinami kiekvienam vaikui t.y. nemokamai arba už visiškai minimalų mokestį.Kitaip jis taps privilegijuotų vaikų pramoga.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių