Poilsio parke – talka

Akcija „Klaipėdieti, atgaivink poilsio parką“ organizuojama kovo 27 dieną. Jos metu bus organizuojama talka, kurios metu parke bus renkamos šiukšlės. Talką pakeis linksmybės - įvairių kolektyvų ir atlikėjų pasirodymai, originalūs konkursai.

Jau žinoma, kad talkoje ir renginiuose aktyviai dalyvaus moksleiviai, studentai. Laukiama visų klaipėdiečių, kuriems poilsio parkas yra svarbus.

„Mūsų tikslas - pažadinti klaipėdiečiams nostalgiją ir savivaldybei parodyti, kad parkas yra reikalingas. Parkas jau daugiau nei 20 metų yra miręs, tad jau pats laikas jį atgaivinti“, - įsitikinęs akciją organizuojančios asociacijos „Sėkmės investicija“ vadovas Marius Jansonas.

Tikimasi, jog iki kovo 27-osios nutirps sniegas, tad talkininkai galės surinkti nemažai šiukšlių.

Tokias akcijas poilsio parke numatyta organizuoti ir birželį, ir rugpjūtį. „Stengsimės prižiūrėti šitą parką ir laukti, kol jis bus sutvarkytas“, - pasiryžimą demonstravo M.Jansonas.

Klaipėdos poilsio parkas tvarkyti turėtų būti pradėtas dar šiemet, nes jau yra parengtas parko rekonstrukcijas techninis projektas. Lieka tik sulaukti pinigų ir pradėti tvarkymo darbus.

Numatyta sutvarkyti ir pėstiesiems bei dviratininkams pritaikyti poilsio parko takelius, įrengti apšvietimą, suoliukus, sutvarkyti želdinius, įrengti aikšteles šeimų poilsiui, vaikams, krepšinio, teniso, riedlentininkų aikšteles.

Bendra poilsio parko sutvarkymo projekto vertė - 3,41 mln. litų. 2,9 mln. litų tikimasi gauti iš ES fondų. Parko sutvarkymo darbai turėtų būti baigti kitąmet.


Šiame straipsnyje: parkasPoilsio parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių