Policija: heroino „taškų" Klaipėdoje liko mažiau

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl heroino platinimo.

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įteikti aštuoniems asmenims. Trys iš jų įtariami kvaišalų platinimu dideliais kiekiais. Pas vieną iš kaltinamųjų aptiktas labai didelis heroino kiekis.

Kaltinamieji įtariami padarę 17 nusikalstamų veikų. Iš viso iš neteisėtos apyvartos paimta apie 180 g vieno iš pavojingiausių žmogaus sveikatai ir gyvybei narkotikų, kurio vertė „gatvės“ kainomis siekia apie 45 tūkst. Lt.

Pernai rugpjūčio mėn. teisėsaugininkai atliko kratą Sulupės g. bute, pas anksčiau teistą Maksimą B. Kratos metu pareigūnai surado apie 150 g heroino. Kaltinamajam teks atsakyti už neteisėtą disponavimą narkotine medžiaga labai dideliais kiekiais. Jis suimtas.

2012 m. spalio mėn. užbaigta apie aštuonis mėnesius trukusi sudėtinga policijos operacija. Uostamiesčio policijos pareigūnai demaskavo grupuotę, kurios nariai bendrabutyje, esančiame Rumpiškės g., dideliais kiekiais pardavinėjo heroiną. Nutraukta dviejų narkotinių medžiagų platinimo „taškų“ veikla.

Su įkalčiais sulaikyti ne tik tiesioginiai narkotikų platintojai, bet ir kvaišalų tiekėjai. Heroino platinimu įtariami penki asmenys, tarp jų – jau 6 kartus teistas Aleksandr R., jo dukterėčia bei jos sugyventinis. Įtariama, kad organizuotą grupę subūrė ir jai vadovavo anksčiau teistas Romualdas M.

Daugiau nei 10 g paslėptų kvaišalų pareigūnai rado bendrabučio virtuvėje. Dar virš 20 g heroino rasta pas 6 kartus teistą Aliną K. asmens kratos metu. Įtariama, kad moteriai talkino jos anksčiau neteistas sugyventinis Igor Č. Be to, kratų metu pas sulaikytuosius aptikta psichotropinių vaistų.

Du asmenys įtariami įsigiję kvaišalus vartojimui. Trys įtariamieji suimti, likusiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Prokuroro sprendimais apribotos kaltinamųjų teisės į daugiau nei 3 000 Lt ir automobilį „Mercedes-Benz“.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

LR BK 260 str. 2 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų.

LR BK 260 str. 3 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių