Policija ir miesto valdžia nesutaria dėl eismo Tiltų gatve

Uostamiesčio policija ir miesto valdžia susikirto dėl eismo Tiltų gatve. Pareigūnai šią gatvę siūlo palikti atvirą visam transportui arba iš vis uždaryti, o valdininkai – uždrausti mašinų eismą ja, kaip buvo anksčiau.

Užfiksuota mažiau avarijų

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas, kuriuo leidžiamas lengvųjų automobilių eismas galioja iki balandžio 1-osios. Tiltų gatvėje vėl bus pastatyti jį draudžiantys ženklai.

Ketvirtadienį vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Alvydas Katkauskas siūlė negrįžti prie buvusios tvarkos.

Pareigūnas pasisakė už tai, kad Tiltų gatvė būtų atvira net ir lengviesiems automobiliams. Riboti eismą jis siūlė savaitgaliais, kaip buvo prieš uždraudžiant mašinų eismą šia gatve, ir naktimis nuo 22 iki 7 val.

Anot A.Katkausko, atidarius šią gatvę, mieste atsirado trys srautai. Pusantro karto sumažėjo avaringumas Pilies ir Mokyklos gatvėse, sumažėjo transporto spūstys.

„Autobusai, važiuojantys Tiltų gatve, kelia tą patį triukšmą kaip ir mašinos. Jei uždarome šią gatvę, tai visiems. Paliekame joje tik dviratininkus ir pėsčiuosius“, – pabrėžė viršininkas.

Problemų kyla autobusams

Anot pareigūno, dviratininkai taip pat galėtų saugiai važiuoti Tiltų gatve. Ruože iki Turgaus gatvės dviračių takas butų pažymėtas ant šaligatvio nubrėžus liniją. Toliau dviratininkams tektų važiuoti kartu su transporto srautu. Čia jiems taip pat galėtų būti nubrėžta 1,2-1,5 metro linija.

„Paprasčiausiai reikia dviratininkų ir pėsčiųjų sutarimo. Nubrėžus linijas, galėtume ir mes vykdyti griežtesnę pėsčiųjų kontrolę. Tiltų gatvė – apie kilometro ilgio. Tai trumpas atstumas. Čia niekas naujų dviračių takų neįrengs“, – tvirtino pareigūnas.

Dviratininkų atstovai teigė, jog nesutiktų važiuoti kartu su automobiliais dėl saugumo.

Anot įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, automobilių srautai Tiltų gatvėje išaugo 10-15 proc. Dėl susidarančių mašinų spūsčių problemų kyla autobusams.

„Jie užtrunka 3-10 minučių ilgiau įveikdami šią trumpą distanciją dėl susidarančių mašinų spūsčių. Jei eismas Tiltų gatve būtų leidžiamas ir toliau išlaidos išaugtų 5-8 proc.“, – aiškino G.Neniškis.

Gatvė tapo tranzitinė

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, jog Tiltų gatve juda labai didelis transporto srautas. Didžioji dalis – apie 50 proc. mašinų tik kerta ją ir niekur neužsuka.

„Net Danės gatvėje susidaro spūstys ir jos tęsiasi iki šviesoforo Tiltų gatvėje. Pilies gatve galima važiuoti laisvai“, – teigė L.Dūda.

Nusiskundimų sulaukta ir iš gyventojų. Jie atnešė nuotraukas, kuriose suskilusios pastato sienos. Gyventojai mano, kad tam įtakos turi ir transporto srautas. Piktinamasi ir užterštumu.

L.Dūda pabrėžė, kad nesureguliuotos Tiltų gatvėje ir važiavimo juostos. Pervažiavus per Biržos tiltą jų yra keturios. Toliau, lieka tik dvi. Jos nėra pažymėtos linijomis.

„Gaunasi sumaištis. Vairuotojai, bandydami įlįsti į juostą, važiuoja prieš eismą“, – teigė direktorius.

Pratęsti eismą nesutiko

Anot L.Dūdos, Tiltų gatvė nėra pritaikyta dideliam mašinų srautui. Gali neatlaikyti jos danga. Vadovas pabrėžė, jog miesto strateginiame plane numatyta, kad Tiltų gatvė turi būti skirta dviratininkams ir pėstiesiems. Pirmas etapas įgyvendintas, o autobusai važiuos, kol bus pastatytas tiltas iš Bastionų gatvės.

„Kuo daugiau gatvių, tuo geriau, bet, įvertinus aplinkybes, mašinų eismą Tiltų gatve reikia uždrausti“, – pabrėžė L.Dūda.

Saugaus eismo komisijai buvo siūloma pratęsti dar mėnesiui mašinų eismą Tiltų gatve, kad būtų galima

išanalizuoti šį klausimą, tačiau tam nepritarta. Nuo balandžio 1 dienos joms čia važiuoti bus draudžiama.

Faktai

*Lengvųjų automobilių eismas Tiltų gatve uždraustas nuo praėjusių metų birželio, siekiant užtikrinti saugesnį dviratininkų eismą.

*Nuo sausio mašinų vairuotojams vėl leista kirsti Tiltų gatvę dėl nuo sniego susiaurėjusių gatvių.

*Planuota, jog automobilių eismą Tiltų gatve iki kovo 1-osios, tačiau paskutinę minutę sprendimas buvo pakeistas. Šis terminas buvo pratęstas dar mėnesiui.

*Balandžio 1-ąją Tiltų gatvėje vėl bus sustatyti lengvųjų automobilių eismą draudžiantys ženklai.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
užpiso ta valdžia.

kuom

kuom portretas
gi nusikalto pilies gatves gyventojai, kad jiems sekmadieni didesnis masinu srautas? Tiltu gatveje nera ne vieno buto pirmame aukste, o pilies gatveje daugiabuciu pirmuose aukstuose gyvenama. Neteisybe!!!

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
tai pirma pastatykit tą naują tiltą tada čia uždarykit.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių