Policija: Palangoje ilsėtis saugu

Portalui klaipeda.diena.lt pranešus apie įkaušusių poilsiautojų siautėjimą Palangoje, kurorto policija suskubo raminti visuomenę, kad ilsėtis čia - saugu.

"Statistika rodo, kad Palangoje situacija yra stabili. Visų įvykių kategorijų skaičius 2010 metais ir 2011 metų I pusmetį užregistruotas panašus, o lyginant su 2009 metais, padėtis tikrai yra geresnė", - teigiama Klaipėdos apsrities VPK Palangos PK pranešime spaudai.

Anot pranešimo, ekonominis sunkmetis ir skiriamos lėšos visuomenės saugumui užtikrinti pakoregavo policijos pajėgų skaičių, todėl keitėsi ir pareigūnų darbo organizavimas.

Jeigu anksčiau buvo daugiau matomų uniformuotų policijos pareigūnų, tai dabar daugiau dėmesio skiriama neviešam patruliavimui, kurį vykdo kriminalinės policijos ir prevencijos padalinių pareigūnai. Jie fiksuoja prekybos alkoholiniais gėrimais, tabako gaminiais pažeidimus, kontrabandos atvejus, operatyviai reaguoja į šiurkščius administracinius teisės pažeidimus, nusikalstamas  veikas.

Tarnybos metu mobilieji policijos patruliai vykdo tarnybos užduotis ne vienoje vietoje, o nustatytais maršrutais užtikrina viešąją tvarką, vykdo policines priemones, eismo saugumo kontrolę bei kitas užduotis. Taip pat policijos pajėgos reaguoja į miesto vaizdo stebėjimo kameromis fiksuotus teisėtvarkos pažeidimus ar bręstančių konfliktų užomazgas.

Anot pareigūnų, būtų klaidinga manyti, kad šią vasarą Palangoje ilsėtis tapo nesaugiau. Be to, reiktų įvertinti registruojamų įvykių ir policijos pareigūnų skaičiaus skirtumą.

Būna atvejų, kai vienas po kito registruojami įvykiai ir į įvykių vietas privalo vykti policija. Atsižvelgiant į policijoje registruojamų įvykių kategorijas (A, B, C, ) ir į nustatytą reagavimo į juos laiką, budintis policijos pareigūnas pirmiausia policijos ekipažą nukreipia į nusikaltimų padarymo vietą, kur delsimas gali lemti tolimesnę ikiteisminio tyrimo eigą ir skaudesnes pasekmes, o vėliau patrulius siunčia į įvykio vietą pagal pranešimus dėl, pavyzdžiui, alkoholio vartojimo viešojoje vietoje ar dėl neblaivaus miegančio benamio.

Kriminogeninė situacija mieste yra nuolat stebima ir analizuojama. Pagal pranešimus ir įvykius yra koreguojami patrulių maršrutai, pasitelkiama miesto vaizdo stebėjimo sistema.

Policija ne visada gali atsirasti įvykio vietoje per keletą minučių nuo gauto pranešimo, o žmonių iš karto kylantis nepasitenkinimas ir priekaištai pareigūnams rodo mūsų visuomenės dar vis mažą toleranciją. Saugus poilsis priklauso pirmiausia nuo asmeninio pavyzdžio: elgtis drausmingai, linksmintis su saiku, pagelbėti asmeniui, kuriam būtina pagalba, atsakingai saugoti savo turtą, o tada ir policijai, ir visiems poilsiautojams vasara ir jūra atneš tik geras emocijas.

Praėjusių metų ir 2011 m. pirmojo pusmečio duomenų palyginimas:

2011 m. I pusm. 2010 m. I pusm. 2009 m. I pusm.

Įvykiai,į kuriuos reagavo policija   3371  4036  4010

Užregistruota nusikalstamų veikų   154  140  189

Nusikalstamos veikos, padarytos viešose vietose   21  22  37

Iš jų gatvėse   14  14  22

Eismo įvykiai   29  56  53

Iš jų eismo įvykiai, kuriuose sužeisti asmenys    4 sužeisti  1 žuvęs,

6 sužeisti  8 sužeisti

 


Šiame straipsnyje: vasaraPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių