Policija prižiūri ne tik uostamiestį, bet ir jo vandenis

Įsisiūbavus vasarai daugėja pareigų ir uostamiesčio policijai. Nekalbant apie specifinių šiltojo laikotarpio nusikaltimų užkardymą, atskleidimą ir tyrimą, Klaipėdos policijos pareigūnai prižiūri tvarką ne tik mieste, bet ir vandenyje.

Uostamiesčio poilsiautojų, svečių, turistų akis traukia ir juos maloniai stebina Kuršių mariose bei Danės upėje patruliuojantis Jūrų uosto policijos kateris, papuoštas trispalve bei ryškiu užrašu „Policija“, valdomas uniformuoto, šortus mūvinčio policijos pareigūno.

Kaip sakė šios vandens transporto priemonės „kapitonas“, Klaipėdos aps. VPK Jūrų uosto policijos poskyrio Viešosios policijos grupės specialistas Audrius Kalinauskas, kateris gali išvystyti iki 60 km per valandą greitį, yra mobilus bei patogus.

Pareigūnas fiksuoja pažeidimus uosto akvatorijoje, pavyzdžiui, ar pramoginiai laivai, poilsiautojus plukdantys laiveliai turi reikiamus dokumentus bei licencijas, ar laivavedžiai yra blaivūs. Žinoma, pro jo akis nepraslysta ir pakrantėse vykdomi viešosios tvarkos pažeidimai, galimi nusikaltimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių