Policijos mokykloje – speciali mokymo programa

Šiemet Policijos mokykla pradėjo įgyvendinti Norvegijos finansinių mechanizmų remiamą projektą “THEMIS: tarptautinis bendradarbiavimas prieš nusikalstamumą Europoje”. Projekto, kuris truks iki 2010 metų spalio, tikslas- vystyti policijos pareigūnų mokymo sistemą, sukuriant penkias naujas mokymo programas: transporto priemonių vagysčių ES tyrimai; tarptautinių nusikaltimų, kuriuos vykdo organizuotos grupės tyrimai; Baltijos šalių nusikaltimų tyrimų kalbiniai aspektai tarptautiniam bendradarbiavimui aktyvinti; psichologiniai darbo aspektai bendraujant su jaunais nusikaltėliais ir jų nusikaltimų tyrimas; psichologinės krizės, savižudybių ir potrauminio streso intervencija.

Mokymo programas tarptautinėje stažuotėje Norvegijoje sukurs ir įgyvendins mokymo instruktoriai. Pareigūnai dalyvaus susirinkimuose ir keisis patirtimi su užsienio kolegomis. Pirmuosius mūsų šalies pareigūnų mokymus pagal parengtas programas planuojama surengti jau 2010 metais Lietuvos policijos mokykloje. Juose dalyvaus ir Norvegijos specialistai, kurie dalinsis savo patirtimi ne tik su Lietuvos policijos pareigūnais, bet ir su Policijos mokyklos mokytojais. Mokymo programa bus sukurta remiantis surinkta medžiaga, o vienas mokymų ciklas truks 40 akademinių valandų. Iš viso bus surengta 10 mokymo ciklų, kurių metu planuojama apmokyti iš viso 250 Lietuvos policijos pareigūnų.

Projekte „THEMIS: tarptautinis bendradarbiavimas prieš nusikalstamumą Europoje“  numatyta, jog policijos pareigūnų mokymai bus pagrįsti ne tik teoriniais, bet ir praktiniais mokymais. Specialiai tam bus įsigyta moderni lazerinė treniruoklių sistema. Anot projekto koordinatorių, policijos pareigūnų mokymo procese labai svarbu ugdyti praktinius įgūdžius, mokyti juos sukuriant kaip įmanoma realesnes situacijas, kurios ugdytų techninius pareigūnų įgūdžius ir skatintų priimti operatyvius sprendimus. O tam ir skirta ši įranga. Preliminariai planuojama, jog lazerinės treniruoklių sistemos įdiegimas Policijos mokykloje Klaipėdoje kainuos apie 200 tūkst. eurų.

Projekto  koordinatorių ir iniciatorių teigimu, jis ne tik pagerins Lietuvos policijos pareigūnų kvalifikaciją, bet taip pat taps pagrindu kuriant ir stiprinant tarptautinius bendradarbiavimo ryšius tarp policijos pareigūnų. Tikimasi, jog šiose studijose įgytos žinios padės Lietuvos policijos pareigūnams savo darbą atlikti profesionaliau, kokybiškiau ir efektyviau.

Lietuvių bendradarbiavimas su Norvegijos partneriais tęsiasi jau keletą metų. Abiejų šalių pareigūnai akcentuoja, jog siekiant efektyvesnės kovos su tarptautiniu nusikalstamumu, modernizuojant ir vystant policijos veiklą, bene svarbiausias vaidmuo tenka pareigūnų mokymams. Dėl to kilo idėja kartu įgyvendinti bendrą projektą „THEMIS: tarptautinis bendradarbiavimas prieš nusikalstamumą Europoje“.


Šiame straipsnyje: Policijos mokyklaIM191006416

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių