Poliklinika laukia piniginės injekcijos

Klaipėdos sveikatos priežiūros centras tikisi gauti nemažą piniginę injekciją, kuri finansuotų remonto darbus, padėsiančius taupyti pinigus, išleidžiamus patalpų šildymui.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centras tikisi gauti nemažą piniginę injekciją, kuri finansuotų remonto darbus, padėsiančius taupyti pinigus, išleidžiamus patalpų šildymui.

Įstaigos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė informavo, kad paraiška finansinei paramai gauti pagal Klimato kaitos specialiosios programos lėšų naudojimo priemonę, skirtą visuomeninės paskirties pastatų atnaujinimui, sumažinant energijos suvartojimo sąnaudas, buvo pateikta laiku.

„Apšiltinimas ir langų keitimas įstaigai labai reikalingas, nes sąskaitos už šildymą ateina didelės. Jau kelis metus tęsiasi finansavimo paieškos. Kol kas dar nėra aišku, kada sužinosime, ar pinigus gavome. Jei nepavyks gauti finansavimo per šią priemonę, rankų nenuleisime ir bandysime toliau. Jausdami atsakomybę už pastatą, kuriame po vienu stogu glaudžiasi ir Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras bei Socialinės paramos centras, bandome tvarkytis ir savo lėšomis. Neseniai pakeitėme karšto vandens trasą“, – kalbėjo L.Venckienė.

Preliminari projekto vertė – apie 2 mln. 153 tūkst. Lt. Iš jų Klimato kaitos specialioji programa numatomiems darbams atlikti skirs apie 1 mln. 949 tūkst. Lt, o likusius 204,5 tūkst. Lt Klaipėdos sveikatos priežiūros centras turės rasti pats. Ši suma reikalinga techniniam projektui parengti, ekspertizei ir techninei darbų priežiūrai atlikti. Miesto savivaldybei prisidėti lėšomis nereikės.

Projekto įgyvendinimo metu planuojama atlikti stogo, išorės sienų ir cokolio šiltinimą, senų medinių langų keitimą ir oro užsklandos įrengimą prie centrinio įėjimo.

Pabaigus pastato atnaujinimo darbus, sumažėtų jo šildymo išlaidos, aplinkos tarša, o gamtiniai ištekliai būtų naudojami efektyviau. Gauta parama sudarys palankias sąlygas užtikrinti esminius statinio reikalavimus – jo mechaninį patvarumą ir pastovumą, energijos taupymą ir šilumos išsaugojimą.

Kaip teigė įstaigos vyriausioji gydytoja, stogo ir sienų apšiltinimo darbai – tik dalis viso Klaipėdos sveikatos priežiūros centro pastato renovacijos projekto. Norint atnaujinti visą pastatą, reikėtų išleisti apie 7 mln. Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Norint atnaujinti visą pastatą, reikėtų išleisti apie 7 mln. Lt. O jei sena nugriauti ir toj vietoj nauja pastatyti uztektu 3 mln. Renkames pirma varianta.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių